Waterschap Groot Salland


Hier vindt u onze persberichten.
Berichten ouder dan 3 maanden vindt u rechts onder de knop archief.

Q & A lijst Wateroverlast 27 augustus

Vijfhoek Deventer Er is door de extreme regenval van de afgelopen etmalen sprake van hoogwater in de plaatsen Deventer en Raalte. Het waterschap werkt samen met de gemeenten aan de afvoer van het water. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat u hier vragen over heeft hebben wij een vraag en antwoordlijst opgesteld.

Waarschuwing voor hoog water Vecht

De uiterwaarden van de Vecht komt naar verwachting voor een deel onder water komt te staan. Het hoge water volgt op de neerslag van het afgelopen etmaal. Het waterschap adviseert iedereen met bezittingen in de uiterwaarden van de Vecht alert te zijn op het wassende water. Het hogere waterpeil leidt tot meer stroming in de Vecht. Kanoërs en andere recreanten op en langs het water wordt daarom geadviseerd niet op het water te komen, zeker in de omgeving van stuwen.

Wateroverlast: Extra pompen in de regio Deventer

Wateroverlast Deventer Het Waterschap Groot Salland heeft vandaag (donderdag) extra pompen ingezet en een aantal andere maatregelen getroffen om zo goed als mogelijk om te gaan met de grote hoeveelheden regenwater die vooral in Salland vielen. Hiervoor werd een speciaal team van ca. 30 waterschappers ingezet.

Bekijk ook de Q&A lijst

Vliegende start dijkverbetering Windesheim

Marit Riezebos en Jil Hendriks dijk054.jpg (150 Kb) starten dijkversterking met kabelbaan.

Botulisme in Zwols water

Bij twee eenden botulisme vastgesteld. eend.jpg (41 Kb)

Schapen mogen weer op delen van dijken

Schapen op dijk Groot Salland trekt een deel van het beweidingverbod voor schapen op dijken vanaf zaterdag 31 juli weer in. Het opheffen van het verbod geldt niet voor alle dijkpercelen, met name langs de Vecht en het Zwarte Water blijft schapenbegrazing verboden.

Zwem alleen in water dat wordt gecontroleerd

zwemwater De waterkwaliteit van de zwemplassen in het werkgebied van Groot Salland is nog altijd goed. Het waterschap adviseert dan ook alleen in deze gecontroleerde wateren te zwemmen.

Geen problemen met beweidingverbod en droge dijken

Geen problemen beweidingverbod en droge dijken Het beweidingverbod voor schapen op dijken dat het Waterschap Groot Salland instelde, wordt goed opgevolgd. Mede hierdoor is er nog geen schade aan de droge dijken geconstateerd.

Dode vissen door zuurstofgebrek in Deventer en Zwolle

Vissterfte Zowel in wateren in Deventer als in Zwolle zijn dode vissen aangetroffen als gevolg van het warme weer en de hevige stortbuien.

Geen waterprobleem door droogte bij Groot Salland

Droogte Ondanks de droogte staan de waterpeilen in het werkgebied van Groot Salland er goed bij. Vooralsnog stelt het waterschap dan ook geen verbod in op het onttrekken van oppervlaktewater (beregeningsverbod).

Geen vee meer op dijk door droogte

Beweidingverbod Groot Salland heeft met ingang van 9 juli een beweidingverbod voor vee op dijken ingesteld. Door de droogte beschadigt grazend vee de belangrijke grasmat van de dijken. Raadpleeg de kaart om te zien waar wel of niet een verbod geldt. (pdf)

Waterkeringen nauwkeurig in beeld voor nieuwe `legger'

Dijk In 2010 en 2011 stelt Groot Salland de legger op voor haar primaire en regionale waterkeringen. De informatie wordt onder meer gebruikt voor veiligheidstoetsingen en het verpachten van dijkpercelen.

Waterbeheer Dalmsholte wordt verder verbeterd.

inleiding.jpg (175 Kb) Het waterschap heeft nu voor de Dalmsholterwaterleiding een inrichtingsvisie opgesteld en wil deze graag met alle betrokkenen en geïnteresseerden bespreken op 8 juli a.s.

Proef terugzetten vis langs Ramelerwaterleiding

Vistelling Samen met Hengelsportfederatie Oost Nederland is Groot Salland deze week een proef gestart met het terugzetten van vis langs de Ramelerwaterleiding bij Raalte.

Geen droogteprobleem bij Groot Salland

Geen droogteprobleem Ondanks de droogteperiode, heeft Groot Salland geen problemen met de aan- en afvoer van voldoende water. Wel zijn de zomerpeilen verhoogd.
Volgende pagina

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl