Waterschap Groot Salland

Waarschuwing voor hoog water Vecht

Laatste wijziging: 27 augustus 2010

Net als Waterschap Velt en Vecht verwacht Groot Salland dat komend weekend de uiterwaarden van de Vecht voor een deel onder water komt te staan. Dit is bijzonder voor deze tijd van het jaar. Het hoge water volgt op de neerslag van het afgelopen etmaal. In Duitsland maar ook in Twente is in het stroomgebied van de Vecht veel neerslag gevallen.

Het waterschap adviseert iedereen met bezittingen in de uiterwaarden van de Vecht alert te zijn op het wassende water. Het hogere waterpeil leidt tot meer stroming in de Vecht. Kanoërs en andere recreanten op en langs het water wordt daarom geadviseerd niet op het water te komen, zeker in de omgeving van stuwen. Zowel eigenaren van bezittingen in de uiterwaarden als recreanten zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen bezittingen en veiligheid.

In de zomerperiode is het bijzonder dat er water in de uiterwaarden van de Vecht komt te staan. Van een uitzonderlijke situatie is geen sprake. Op dit moment is er geen risico op overstromingen. Wel zijn de waterschappen dit weekend verhoogd alert.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl