Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

NICKELODEON DAAGT KIDS UIT IN COOL FACTOR!

Amsterdam, 19 juli 2010

Vrijdag 27 augustus gaat Cool Factor van start op Nickelodeon. Een gloednieuw programma waarbij het aankomt op lef en doorzettingsvermogen. In Cool Factor worden kids uitgedaagd om tot het uiterste te gaan, angsten te overwinnen en grenzen te verleggen. Klimmen, abseilen, hindernisbanen, raften, en bizarre gerechten... De kandidaten van Cool Factor krijgen echt van alles voorgeschoteld. En of je nu thuis op de bank zit te kijken of een van de deelnemers bent van het programma, bij Cool Factor zit je 'm af en toe flink te knijpen.

"Cool Factor laat zien dat je soms als een berg tegen dingen op kunt zien die in praktijk eigenlijk alleen nog maar mee kunnen vallen. Met een flinke dosis lef en een portie zelfvertrouwen kom je echt een heel eind," aldus presentator Patrick Martens.

Cool Factor is geïnspireerd op Fear Factor dat een wereldwijd succes is, maar zich uitsluitend richt op volwassenen. Doordat de makers (Endemol) nu ook een variant speciaal voor jongere kandidaten hebben ontwikkeld, kunnen ook de kijkers van Nickelodeon het avontuur aangaan.

Smullen en gruwelen met Pierre Wind
Tijdens elke aflevering van Cool Factor krijgen drie jonge kandidaten een aantal uitdagende opdrachten waarvoor zij moeten laten zien wat zij in huis hebben. Daarbij worden ook de smaakpapillen op de proef gesteld. Chefkok Pierre Wind zal de kandidaten namelijk kennis laten maken met onorthodoxe gerechten zoals een overheerlijke kwallensalade en het typisch Schotse gerecht Haggis, gemaakt van schapenmaag of runderdarm. Dit houdt in veel gevallen in dat de kandidaten zich toch echt over een drempel heen moeten zetten...

Cool Factor event
Het decor van het programma zijn de ruimopgezette parken van Center Parcs, midden in de natuur. Aansluitend op de reeks afleveringen van Cool Factor zal in de periode van 5 november t/m 8 november in Het Heijderbos een gelijknamig evenement worden georganiseerd. Kinderen die met hun ouders verblijven op het park, kunnen tijdens dit event zelf deelnemen aan activiteiten en opdrachten die ze eerder op televisie voorbij hebben zien komen. Bovendien lanceert Center Parcs vanaf oktober een Cool Factor Arrangement. Dit houdt in dat er geheel in het teken van het programma, nog meer spannende activiteiten worden aangeboden die het verblijf voor kinderen en hun ouders extra leuk maken.

Cool Factor is een Endemol productie, gemaakt in opdracht van Center Parcs en vanaf 27 augustus om 19.20 uur iedere vrijdag te zien bij Nickelodeon.

-EINDE BERICHT-