Gemeente Anna Paulowna

Ontmoeting bij de vijver van âDe Ontmoetingâ

Er wordt druk gewerkt aan de plaatsing van een kunstwerk in de vijver van âDe Ontmoetingâ in Anna Paulowna, inmiddels alweer een jaar de behuizing van de gemeente, de bibliotheek, twee basisscholen en kinderopvang. In de avond van vrijdag 27 augustus vindt de officiële presentatie van het kunstwerk plaats. Om dit extra feestelijk te maken geeft het Noord Hollands Ouderen Orkest een concert op het voorplein. Alle inwoners van de gemeente Anna Paulowna zijn van harte welkom de presentatie en het concert bij te wonen en elkaar bij âDe Ontmoetingâ te ontmoeten. Wellicht vormt dit de opmaat voor een traditie van âvijverconcertenâ in Anna Paulowna.

Symboliek

Het kunstwerk geldt als sluitstuk op de totstandkoming van âDe Ontmoetingâ. Het in alle opzichten opvallende gebouw verdient in de ogen van het gemeentebestuur de aanwezigheid van kunst. In de begroting voor de nieuwbouw is daarvoor budget beschikbaar gesteld , wat bij de officiële opening van het gebouw begin dit jaar werd aangevuld met giften van relaties. Kunstenaars werden uitgenodigd suggesties te doen voor een kunstwerk dat speciaal voor âDe Ontmoetingâ zou worden ontworpen. In het ontwerp moest onder andere de verbinding tussen water en land en ontmoeting tot uitdrukking komen. Ruim tachtig kunstenaars uit het hele land zonden ideeën in. Uiteindelijk viel de keuze op een ontwerp van het kunstenaarsechtpaar Coen en Guusje Kaayk.

Zij installeren nu in de vijver bij het voorplein een moderne, webachtige constructie, waarin zich kleurige mensfiguren bevinden. Zij staan symbool voor ontmoeting.

Â

Eerste Polderse vijverconcert

Beeldende kunst is niet de enige uiting van cultuur. Ook muziek maakt daar deel van uit.

Daarom zijn de gebruikers blij met het initiatief van het Noord Hollands Ouderen Orkest om een concert te geven. Het orkest telt ongeveer honderd leden die met groot enthousiasme een gevarieerd programma voor jong en oud ten gehore brengen.

Als de weersomstandigheden het ook maar enigszins toelaten, vindt het concert op het voorplein van âDe Ontmoetingâ plaats. Het onderstreept dat âDe Ontmoetingâ een plezierige en waardevolle plek binnen de omgeving kan vormen.

Â

Programma

Het concert begint om precies 19.00 uur. In de korte pauze vindt de officiële presentatie van het kunstwerk plaats. Omstreeks 20.30 uur is de afsluiting.

Iedereen is welkom. Om praktische redenen plaatst de gemeente een beperkt aantal stoelen, dus kom op tijd want op is op! Uiteraard kan iedereen ook gerust een eigen (tuin)stoel meenemen, evenals een eigen hapje en drankje.

Bij slecht weer vindt het concert plaats in de centrale hal van âDe Ontmoetingâ.

Ga voor een gedetailleerd programma en meer informatie over de kunstenaars en het Noord Hollands Ouderen Orkest naar www.annapaulowna.nl.

Â