Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 augustus 2010

BankGiro Loterij bouwt LEGO kunstwerk tijdens Uitmarkt

Loterij heeft prominente rol tijdens opening culturele seizoen

Op het BankGiro Loterij Museumpodium bouwen professionele LEGO bouwers samen met het publiek een replica van het Rijksmuseum, die volledig is opgebouwd uit LEGO steentjes. Het metershoge kunstwerk is van 27 tot en met 29 augustus 2010 te zien tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. Na de workshop door Bob Ross, het naschilderen van de Nachtwacht, het zandkasteel en het drijvende Museumdorp komt de BankGiro Loterij in 2010 wederom origineel voor de dag tijdens de Uitmarkt.

Steentje bijdragen
De BankGiro Loterij attendeert het publiek middels het LEGO bouwwerk en een daaraan gekoppelde actie op het belang van het behoud van cultureel erfgoed. Bezoekers worden ervan bewust gemaakt dat ze zelf ook een steentje aan de renovatie van het Rijksmuseum kunnen bijdragen door deelnemer te worden van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Bovendien maken ze ter plekke kans op een reis naar Denemarken inclusief een bezoek aan LEGOLAND.

BankGiro Loterij Museumpodium
Op het BankGiro Loterij Museumpodium, presenteren zo'n 50 musea, waaronder een groot aantal beneficiënten van de BankGiro Loterij, hun nieuwe tentoonstellingen. Zo informeert het Bonnefantenmuseum de bezoekers over de tentoonstelling van de BACA laureaat 2010, Francis Als. FOAM geeft een voorproefje van de tentoonstelling Johan van der Keuken - Beeldreeksen. Bij de stand van Museum Volkenkunde bouwen de bezoekers in het kader van de familietentoonstelling Mana Moari een Maori-kano. Het Tropenmuseum regelt een performance van Scarlet Woman, een levende sculptuur in een rode jurk die steeds groter groeit. Het Tropenmuseum vraagt op deze manier aandacht voor de kleur rood en de tentoonstelling over de perceptie, conventies en persoonlijke betekenissen van deze kleur in diverse culturen.

www.bankgiroloterij.nl

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij steunt 62 organisaties die actief zijn op het terrein van cultuur. In 2009 leverden de loterijactiviteiten een afdracht aan de beneficiënten op van bijna 60 miljoen euro, geld dat is bijeengebracht door de 700.000 deelnemers.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht