Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

733 VOORINSCHRIJVINGEN DELTA LLOYD 24 UURS ZEILRACE 2010

Medemblik, 24 augustus 2010

De teller van de voorinschrijvingen voor de 46ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace staat op 733. Daarvan gaven 520 teams zich op voor de tocht. De ORC 3 is met 59 jachten de grootste wedstrijdklasse, gevolgd door de ORC 2 met 44 boten. Het startschot klinkt op vrijdagavond 27 augustus 2010 op zestien locaties. Volgens de voorspellingen neemt de stormachtige wind af, dus de vooruitzichten zijn goed.

Onder de deelnemers bevinden zich ook winnaars van vorig jaar. Zo is schipper Van Elst van de Appel IMX 40 weer van de partij. Hij won in 2009 de ORC 1. In de ORC 3 ging de eindzege naar de debuterende Jiggle J-92 van M.H. Breuklander. Dat smaakte naar meer, dus gaat het team voor de dubbelslag. Meervoudig winnaar Szejnoga verschijnt met zijn Bonjour First 29 aan de start van de ORC 4. Het As is Sailing Team van Jeroen Hörst zal opnieuw proberen de beste tochtprestatie neer te zetten.

Het zeiletmaal volgen

Het etmaal onder zeil op het IJsselmeer, Markermeer, de Noordzee en Waddenzee is op diverse manieren te volgen. Op de website www.deltalloyd24uurszeilrace.nl komen semi-live updates met bijbehorende beelden te staan. Via de event center van Geosports zijn de posities van een aantal jachten live te volgen, aangevuld met nieuwsberichten. Het blad Zeilen doet zelf mee en zal gedurende de 24 uur via twitter en de eigen website updates verzorgen.

Over Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 46ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Naast Delta Lloyd is het PWN Waterleidingbedrijf sponsor van de 24 Uurs Zeilrace. Co-sponsors zijn: Zeilen, Bearing Sportswear, Gemeente Medemblik en Stichting Jachthaven Medemblik.

/// Einde




Ingezonden persbericht