Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 25 augustus 2010

Verkeersmaatregelen tijdens de Oud Lunterse Dagen

Door: afdeling Communicatie

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus worden in Lunteren de traditionele Oud Lunterse Dagen georganiseerd. De activiteiten zijn als van ouds op locaties in de Dorpsstraat, de Postweg en het Nieuwe Erf in Lunteren.

Afsluiting

In verband met deze activiteiten is op zaterdag 28 augustus 2010 tussen 10.00 en 16.00 uur de dorpskern van Lunteren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.De locaties aan de Dorpsstraat, de Postweg en het Nieuwe Erf zijn afgesloten van 08.00 uur tot uiterlijk 23.00 uur. Inwoners van Lunteren zijn door de organisatie van het evenement over deze maatregel geïnformeerd.

Parkeren

Buiten de kern van Lunteren zijn in ruime mate parkeervoorzieningen aanwezig. De route naar de verschillende parkeerplaatsen is met borden aangegeve

Overige tijdelijke verkeersmaatregelen

Om de verkeersveiligheid, de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de hulpdiensten zo goed mogelijk te waarborgen wordt een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen. Zo wordt er in een aantal straten rondom het activiteitengebied en langs de route van de Reutemeteut een stopverbod ingesteld en wordt in de Oranjestraat het éénrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven. Ook worden er verkeersregelaars ingezet die zorgen voor een goede begeleiding.

Calamiteitenroute

Door de afsluiting van de Dorpstraat wordt bij eventuele calamiteiten door de hulpdiensten gebruik gemaakt van hun alternatieve route. Dit betekent dat u op deze route die onder andere loopt via de Hertenlaan, Troelstrastraat en Thorbeckestraat vaker een hulpverleningsvoertuig kunt aantreffen dan dat u dat bent gewend. De eerder genoemde parkeer- en stopverboden zijn vooral van belang om de doorgang voor de hulpverleners op deze route zo optimaal mogelijk te houden.

Beëindiging tijdelijke verkeersmaatregelen

Na afloop van de activiteiten komen alle tijdelijke verkeersmaatregelen te vervallen. In verband met de verschillende op- en afbouwwerkzaamheden is de tijdelijke situatie aan de Oranjestraat van kracht met ingang van donderdag 26 augustus tot en met maandag 30 augustus.

Vragen

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Corrina Bajema van het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu van de gemeente Ede, (0318) 68 06 22.
Voor vragen over de uitvoering van de verschillende verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met Lucie Theunissen, coördinerend medewerker verkeersvoorzieningen, (0318) 68 04 68.