Groen!

Groen! zomerweekend: 3 dagen vol boeiende debatten, sport en plezier

door Inge Jooris (Groen!) op 25 augustus 2010 in "Algemeen"

Dit weekend (vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september) organiseert Groen! voor de dertiende keer op rij haar alom gesmaakte zomerweekend, het moment waarop onze leden zich opnieuw politiek opladen na de zomervakantie. Meer dan 500 leden hebben zich ingeschreven. Ook dit jaar krijgen zij een rijkgevuld programma voorgeschoteld met enkele opmerkelijke gasten: oud-premier Jean-Luc Dehaene, Econoom Ivan Van de Cloot (denktank Itinera), professor Wim Distelmans (palliatieve geneeskunde), CEO Stephan Bostoen (Bostoen woningbouw), Piet Chielens (Flanders Fields Museum) professor André Decoster (economie, KULeuven), Professor Paul Verhaeghe (psychoanalyst, ugent), ⦠Ook de groene parlementsleden, de Brusselse Staatssecretaris Bruno De Lille en voorzitter Wouter Van Besien, zullen van de partij zijn.

De pers is in het bijzonder uitgenodigd voor het politieke einddebat zondag om 10u. Jean-Luc Dehaene, oud-premier en nu Europees parlementslid gaat in debat met Frans De Clerck (medestichter Triodos) over de bankencrisis, met Europarlementslid Bart Staes over het Europees voorzitterschap van België en met professor André Decoster (economie) over de nood aan een nieuwe financieringswet en de toekomst van de solidariteit in België. VRT-journalist Marc Peirs zal het debat in goede banen leiden en Kamp Maria zorgt voor de muzikale noot tussendoor.

Na het einddebat, om 12u15, sluit voorzitter Wouter Van Besien het zomerweekend af met een klinkende speech over de politieke actualiteit en de uitdagingen voor Groen! voor het komende politieke jaar.

Klik hier voor het volledige programma

Journalisten die graag het hele programma of een specifiek onderdeel meemaken, kunnen hiervoor contact opnemen met persverantwoordelijke Inge Jooris.

Contact: Inge Jooris -
Deel Deel
Inge Jooris

Inge Jooris
Persverantwoordelijke
Facebook Netlog Youtube Twitter -Submit RSS recente nieuwsberichten
25/08/2010 Groen! zomerweekend: 3 dagen vol boeiende d... 13/08/2010 Help Pakistan: organisaties en rekeningnumm... 05/07/2010 Hoger Onderwijs: wél nieuwe democratis... 15/05/2010 Persuitnodiging: bekendmaking lijsttrekkers... 02/03/2010 Stijn Bex stapt over naar Groen!
archief