Gemeente Hilversum

ZAPPcity: dynamische start van nieuwe seizoen

publicatiedatum: donderdag 26 augustus 2010

Van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 19 september is Hilversum weer ZAPPcity. Onder deze verzamelnaam geven tal van clubs en organisaties met dynamische evenementen de aftrap van het nieuwe omroep-, sport-, kunst - en cultuur- en vrijetijdsseizoen. Evenementen die in het verleden duizenden bezoekers naar de Mediastad trokken.

Aan de evenementen zal het niet liggen. De organisatoren, die zich financieel gesteund weten door de gemeente Hilversum, hebben een programma gemaakt dat `elck wat wils' biedt. Om maar eens een greep te doen: muziekfestival Hilversum on Air, de KLM Open Golf en de Open Studio Dagen op het Mediapark.

ZAPPcity zet Hilversum en in het bijzonder clubs en organisaties die er onderdak vinden in de spotlights.

Open Studio Dagen
Een van de eerste grote evenementen is de Open Studio Dagen op zaterdag 28 en zondag 29 augustus. Van 10.00 tot 17.00 uur kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van de Hilversumse radio- en televisiewereld. Studio's van bekende programma's van zowel publieke als commerciële omroepen zullen hun poorten openen. Zo kunt u de set van Zomergasten bekijken, plaatsnemen achter de desk van RTL Boulevard, de beroemde Studio 21 bewonderen en u verbazen over de vele rekwisieten. Voor degenen die willen weten of ze omroeptalent hebben, is er een workshop. Ook het instituut voor Beeld en Geluid opent deuren die normaal gesloten blijven naar de immense archieven. Toegang tot de Open Studio Dagen is overal gratis. Het hele programma staat op www.openstudiodagen.nl

Jazz Festival
De muziektent op de Kerkbrink is vrijdag, zaterdag en zondag het middelpunt van het Jazz Festival Hilversum. Op dezelfde dagen is Hilversum On Air. Dit driedaagse gratis muziekfestival is georganiseerd door de plaatselijke horeca. Op zes podia treden tal van bekende bands en artiesten op.

Meer informatie elders in deze krant. De Gooi en Eembode is partner van ZAPPcity. Vandaag en de volgende weken zal de redactie van de Gooi en Eembode op speciale pagina's aandacht besteden aan Zappcity. Het hele programma staat ook op www.zappcity.nl