Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Korfbalinternational Kim Cocu rondemiss in Almelo

Zeist 26 augustus 2010 - Van 22 tot en met 31 oktober wordt het IKF Europees Kampioenschap Korfbal in Nederland gespeeld. International Kim Cocu, ambassadeur van speelstad Almelo, zal ter promotie van het IKF EK korfbal rondemiss zijn bij de Ronde van Almelo. Deze wielerronde vindt plaats op vrijdag 27 augustus.

Om het EK optimaal onder de aandacht te brengen, zijn er 6 spelers van het Nederlands team benoemd tot ambassadeur. Iedere ambassadeur is verbonden aan één van de speelsteden. Zo zijn Leon Simons en Suzanne Struik ambassadeurs voor speelstad Rotterdam, André Kuipers vertegenwoordigt Oranje in Leeuwarden, Tim Bakker zal het EK en korfbal promoten in Tilburg, Mirjam Maltha zal in Den Haag de korfbalkar trekken en Kim Cocu is dus verbonden aan Almelo.

De Ronde van Almelo
Met het oog op het EK zal Kim Cocu vrijdag 27 augustus als rondemiss fungeren voor de Ronde van Almelo. Dit wielerspektakel geldt als één van de grootste criteriums van het land en is ieder jaar goed voor tussen de 30.000 en 40.000 toeschouwers. Dit jaar zullen onder meer Lars Boom, Joost Posthuma, Bram Tankink en de Spanjaard Samuel Sánchez Gonzalez deelnemen aan deze koers. Meer informatie over de Ronde van Almelo is te vinden op www.profrondealmelo.nl.

Rondemiss Kim Cocu
De 24-jarige Kim Cocu maakt al enige jaren deel uit van het Nederlands team. Het voormalige talent van het jaar werd afgelopen seizoen zelfs uitgeroepen tot beste korfbalster van Nederland. Daarnaast won ze met haar club Koog Zaandijk de Finale van de Lotto Korfbal League in Ahoy. Zelf doet Kim Cocu niet aan wielrennen, maar ze volgt de sport wel met grote interesse op de televisie. Ze woonde echter nooit een wedstrijd bij. 'Wat dat betreft wordt het een vuurdoop voor me in Almelo. Ik weet intussen wel dat de Profronde in Almelo een groot evenement is, met veel publiek. Ik laat me er graag door verrassenÂŽ, aldus Kim Cocu. Om korfbal in Almelo onder de aandacht te brengen en het EK te promoten zullen er onder andere korfbalclinics georganiseerd worden. Ook in de andere speelsteden worden diverse activiteiten georganiseerd om het EK onder de aandacht te brengen.

Het IKF Europees Kampioenschap Korfbal 2010
Het EK wordt van 22 tot en met 31 oktober in Nederland gespeeld. De voorronde vindt plaats in Almelo, Den Haag, Leeuwarden en Tilburg. Het Nederlands team zal tijdens de poulefase in Leeuwarden spelen. Van 26 tot en met 29 oktober worden de kwartfinales en de halve finales gespeeld in Topsportcentrum Rotterdam. De finale wordt 2 dagen later in Sportpaleis Ahoy gespeeld.