Politie Zeeland


---

1554-2010 Gestolen kluis snel teruggevonden, Nieuwvliet
Bij een inbraak op een camping aan de Baanstpoldersedijk in Nieuwvliet werd in de nacht van donderdag op vrijdag een kluis weggenomen.
De inbraak werd rond 08.00 uur op vrijdag ontdekt. Om 09.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van een gevonden kluis aan de Spanjaardseweg in Philippine. Het bleek om de kluis te gaan die eerder bij de camping was weggenomen. De politie heeft de kluis, met inhoud, onderzocht en teruggegeven aan de eigenaar.

Aanvulling op persbericht 1549-2010 Overval in Brouwershaven:
De 28-jarige verdachte uit Erpe-Mere (B) werd door politiehond Arko in de bosjes gevonden en aangehouden. Hij raakte daarbij gewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis in Vlissingen en vervolgens overgebracht naar het Huis van Bewaring in Middelburg, Torentijd.

De 36-jarige verdachte werd ook door politiehond Arko aangetroffen in een kliko en aangehouden. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

De 34-jarige verdachte die op de Markt in Brouwershaven werd aangehouden heeft ook geen vaste woon- of verblijfplaats.

Eerder bericht:
1549-2010 Overval in Brouwershaven Nieuw bericht
Vrijdag tussen 02.00 en 02.30 uur vond in een Chinees restaurant op de Markt in Brouwershaven een overval plaats.
Tussen deze tijdstippen braken verschillende personen in in het restaurant en bedreigden het gezin. Toen de politie ter plaatse kwam was de overval nog bezig en de verdachten sloegen op de vlucht, hierbij werd 1 persoon aangehouden. Het betreft een 34-jarige man waarvan verder nog geen gegevens bekend zijn. Hij werd aangehouden om 03.30 uur op de Markt. Tijdens de zoekaktie werden nog twee mannen aangehouden. Dit betreffen een 28-jarige man uit Erpe-Mere (B) en een 36-jarige man, ook zonder bekende gegevens. Zij werden allebei aangehouden tussen 06.15 en 06.30 in de Noorddijkstraat in Brouwershaven
Bij de aanhouding van deze drie personen was een grote rol weggelegd voor de diensthond.
Het forensisich onderzoek is inmiddels afgesloten en de politie is momenteel druk bezig met verder onderzoek en verhoor van de verdachten.





Politie Zeeland