Gemeente Lochem


Wateroverlast in Lochem

De afgelopen dagen is in grote delen van de Achterhoek extreem veel regen gevallen. In de kern Lochem is de Berkel op een paar plekken buiten de oevers getreden. De gemeente Lochem en Waterschap Rijn en IJssel hebben maatregelen genomen om verdere overlast voor de omliggende woningen te voorkomen. De schuren van een aantal woningen zijn onder water gelopen. De situatie is nu stabiel gemaakt. Omwonenden worden hierover per brief geïnformeerd.

Op dit moment wordt er water afgevoerd van de Berkel naar het Twentekanaal. Hierdoor hopen partijen de situatie te verbeteren voor de straten: Berkelplein, Berkelstraat, Woerdstraat, Noorderbleek, Watermoleneiland, Torenmolenlaan, Kopermolenring, Rosmolenstraat, Oliemolenerf, Korenmolenweg en Zaagmolenerf.

Volgens meetgegevens van het Waterschap stijgt het water de komende uren niet. Mocht dit wel het geval zijn dan is de gemeente hierop voorbereid.

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten. Inwoners kunnen meldingen van wateroverlast uiteraard blijven doorgeven aan de gemeente via telefoon (0573) 289222. Buiten kantooruren is een bandje te horen met het nummer dat gebeld kan worden. De gemeente zal zo alert en snel mogelijk op de meldingen reageren.

Verandert de situatie ter plaatse van de Berkel in Lochem, dan is actuele informatie op deze website te vinden.