Dura Vermeer

Amersfoort - 27 augustus 2010

Start werkzaamheden verbreding viaduct A28 Amersfoort

Dura Vermeer is gestart met de eerste grote werkzaamheden aan het viaduct van de A28 over de Hogeweg in Amersfoort. Vrijdag 28 augustus hebben wethouder Hans Buijtelaar (Mobiliteit) en Ruud Splitthoff, directeur Wegen en Verkeer van Rijkswaterstaat in aanwezigheid van bewoners geassisteerd bij het leggen van de betonnen liggers voor de verbreding.

Betere verkeersdoorstroming
Gemeente Amersfoort en Rijkswaterstaat werken aan een betere verkeersdoorstroming op en naar de A28. Rijkswaterstaat gaat hiervoor de A28 verbreden. In de nieuwe situatie zijn de oude afrit van de A28 (vanuit Utrecht) naar de Hogeweg en de oude oprit van de Hogeweg naar de A28 richting Zwolle verdwenen. De nieuwe op- en afrit ligt tussen het chauffeurscafé `De Tweede Steeg' en de woning `Maxhoeve'. De nieuwe op- en afrit ligt er al. De nieuwe afrit is al in gebruik. De nieuwe oprit kan pas worden gebruikt, nadat het viaduct over de Hogeweg is verbreed in april 2011.

Informatie over bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden doen Rijkswaterstaat en gemeente Amersfoort er alles aan om de hinder en overlast zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Voor actuele informatie over werkzaamheden en te verwachten hinder heeft Rijkswaterstaat een informatienummer (0800-8002) geopend.