Gemeente Westvoorne


Lobby tegen extra glastuinbouw in Westvoorne heeft succes!

(persbericht)

Weids of Kas, Vereniging Verontruste Burgers van Voorne en de gemeente Westvoorne hebben een krachtig en eensgezind pleidooi gehouden tegen een groter glasgebied in Westvoorne. Dat blijkt uit de uitkomst van de afgelopen woensdag gehouden vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie in het Provinciehuis in Den Haag. Er komt geen extra glastuinbouw naast het glasintensiveringsgebied Tinte.

Provinciale Staten van Zuid-Holland zoeken naar nieuwe plekken waar glastuinders zich kunnen vestigen. Tinte kwam volgens de provincie in aanmerking voor nog eens 30 hectaren kassen - ongeveer gelijk aan 50 voetbalvelden. Het gemeentebestuur van Westvoorne werd hiermee overvallen. Na jaren van overleg met inwoners en tuinders is juist afgesproken geen extra glasuitbreiding en geen uitbreiding van het intensiveringsgebied.

Tegen de provinciale ideeën ontstond veel maatschappelijke en politieke weerstand. Afgelopen woensdag heeft de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie over de plekken vergaderd. De insprekers uit Westvoorne hebben aangeven niets te zien in de nut en noodzaak van een extra glasuitbreiding. Zij werden gesteund door een handtekeningenactie van de direct omwonenden van de beoogde uitbreidingslocatie.
Â