Politie Rotterdam Rijnmond

schietpartij Oleanderplein aangehouden

Vermoedelijke dader schietpartij Oleanderplein aangehouden

Datum publicatie: 27-08-2010 21:52

Het arrestatieteam (AT) van de Politie heeft vandaag in Vlissingen een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht vorige week in Rotterdam een vader en zijn zoon te hebben neergeschoten na een ruzie over wildplassen.

De politie kwam de verdachte, die bij zijn vader zat ondergedoken, op het spoor na grootschalig onderzoek. Eerder werden al drie andere verdachten aangehouden.

Op 18 augustus kregen een 45-jarige man en zijn 18-jarige zoon het aan de stok met een groep mannen. De vader had een man uit de groep aangesproken toen deze tegen een woning urineerde. Tijdens de ruzie die hierop ontstond, pakte één van de mannen uit de groep een pistool en schoot de vader en zijn zoon neer. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. De zoon was er ernstig aan toe, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

Direct na het voorval startte de politie een uitgebreid buurtonderzoek. Daarbij werden getuigen gehoord, beelden van beveiligingscamera's bekeken en onderzocht een gespecialiseerd forensisch opsporingsteam mogelijke sporen.

Update op bericht: TWEE GEWONDEN BIJ SCHIETPARTIJ