Ingezonden persbericht

Eerste vrije training GP Indianapolis USA STIPA-Molenaar Racing GP

Derde startrij op eerste dag op Indy voor STIPA-Molenaar Racing GP

STIPA-Molenaar Racing GP heeft tijdens de eerste dag van de Red Bull Indianapolis Grand Prix een voorlopige derde startrij veroverd. Randy Krummenacher kwam ondanks een schuiver tot een twaalfde positie. Luis Salom kwam goed voor de dag en pakte een voorlopige tiende plaats.

De 125cc klasse mocht zoals altijd het weekend starten onder zonnige weersomstandigheden met temperaturen van 30 graden. Beide STIPA-Molenaar Racing GP rijders waren in de top 5 te vinden in het eerste gedeelte van de vrije training. De Zwitser Randy Krummenacher wist zelfs even de snelste tijd te rijden en bleef twintig minuten bovenaan staan. Met minder dan twintig minuten op de klok maakte Krummenacher een onschuldige schuiver en bleef ongedeerd. De Zwitser wist zijn Aprilia terug te brengen naar de pitbox maar moest een aantal posities prijsgeven en sloot de sessie af als twaalfde.

Luis Salom reed een goede sessie. Een aantal keren kwam de Spanjaard in de top 8 terecht en reed steeds snellere tijden. Met nog vijf minuten op de klok stond Salom op een zevende plaats maar in de laatste minuut viel de Spanjaard een aantal plaatsen terug, ondanks een tijdsverbetering, in zijn laatste ronde. Salom eindigde op een keurige tiende plaats en gaf maar een 0,1 seconde toe op de zevende man Tomoyoshi Koyama.

Randy Krummenacher (12e, 1:51,213):

"Het resultaat is niet wat ik verwacht had. Bijna de hele sessie ging het uitstekend. Ik had een goed gevoel en wist mij in de top 5 te handhaven. In de laatste twintig minuten besloten we om een ander type achterband te testen. Het werd al snel duidelijk dat dit niet de band was voor deze baan. Ik ging onschuldig onderuit doordat de achterkant weggleed. De motor voelt erg goed en ik weet waar ik nog tijd kan winnen. De twaalfde plaats van vandaag geeft niet de potenties weer maar morgen zal daar verandering in komen."

Luis Salom (10e, 1:50,803):

"Het ging vandaag eigenlijk wel lekker. De set-up bleek vanaf begin goed te zijn en kon ik gelijk snelle tijden rijden. Dit circuit bevalt mij erg goed en het is een voordeel dat ik in 2008 en 2009 ook al gereden heb In mijn snelste ronde werd ik in de laatste bocht opgehouden en verloor ik een aantal tienden van een seconde. Een tiende plek is goed en ik weet dat ik sneller kan. Morgen wil ik minimaal in de top 10 kwalificeren maar mijn doel is de top 8 zodat ik de race vanaf de tweede startrij kan starten."

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com