World Statues Festival Arnhem

20/04/2010 14:52

Hagen Events B.V.

Zesde editie World Statues Festival op 28 en 29 augustus 2010 met Statues by Night

Het laatste weekend van augustus wordt de zesde editie van het WK Living Statues, tijdens het WORLD STATUES Festival in Arnhem gepresenteerd.

Op zaterdag 28 augustus is Statues by Night en op zondag 29 augustus strijden kinderen, amateurs en professionals uit alle werelddelen om het wereldkampioenschap.

Het is stil en leeg in alle grote wereldsteden eind augustus, maar niet in Arnhem.

De beste en mooiste straatkunstenaars vertonen hun kunsten als levend standbeeld in het oosten van ons land en zullen gezamenlijk strijden om de titel: Wereldkampioen Living Statues.

WORLD STATUES Festival

Meer dan 300.000 mensen uit heel Nederland, maar ook van ver over de grenzen, bezoeken het imposante evenement en kijken urenlang hun ogen uit.

World Statues Festival blijft ieder jaar weer groeien, met overal in de stad muziek, straattheater, optredens, tentoonstellingen en overig vermaak.

KIDS STATUES

Vorig jaar hebben de Kids Statues op zondag hun opwachting gemaakt. Dit tot groot plezier van de Kids Statues zelf en het publiek. Dit jaar zullen de kinderen wederom op zondag optreden. De Kids Statues zullen allemaal bij elkaar geplaatst worden op het kids square op de Markt.

WERELD KAMPIOENSCHAP LIVING STATUES

Op zondag 29 augustus vindt het World Statues Festival en het WK Living Statues plaats. Ook zullen de amateurs en de Kids Statues te bewonderen zijn op deze dag.

In diverse categorieën zijn prijzen te behalen, beoordeeld door een professionele- en amateurjury. Daarnaast kan ook het publiek zijn of haar stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Een indrukwekkende parade zal de dag afsluiten, waarbij alle beelden nog één keer voorbij zullen komen.

STATUES BY NIGHT

Wegens groot succes in 2009 geprolongeerd: Statues by Night. In het donker, op een bijzondere plek midden in de stad, worden de beelden prachtig verlicht. Woorden schieten te kort bij het zien van dit sprookjesachtige tafereel.

Gedurende het hele weekend zijn er weer tal van optredens en andere activiteiten in de stad. Kijk voor het gehele programma op www.worldstatues.nl, in augustus is het bekend.





http://www.worldstatues.nl