Anouk komt naar het Beatstad Festival

03/05/2010 17:00

Beatstad Festival

Zaterdag 28 augustus vindt Beatstad Festival 2010 plaats. De grote afsluiter van de avond is Anouk. De Haagse rockzangeres is niet de enige grote naam die vandaag bekend is gemaakt tijdens de persconferentie: Waylon, Caro Emerald en ook DI-RECT treden op tijdens het festival. De opening komt voor rekening van het Haagse jonge talent ReBelle. De kaartverkoop gaat zaterdag 8 mei om 10.00 uur van start.

"Al jaren wordt er geroepen dat Anouk naar Den Haag moet komen. Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren! We zijn er erg trots op haar te verwelkomen op het Beatstad Festival," aldus Arwin Touw, organisator van het Beatstad Festival.

Het Haagse ReBelle geeft dit jaar de aftrap en gaf op de perspresentatie al een klein voorproefje. ReBelle was één van de bands die dankzij "Music City The Hague powered by Crossing border" de kans kreeg te spelen op het South by Southwest Festival in Austin, Texas: het Noorderslag van Amerika, waar nieuw talent de kans krijgt te laten zien wat ze kunnen.

Voor de leden van DI-RECT is het niet de eerste keer dat zij op Beatstad staan. Al twee keer eerder betraden ze het imposante podium van het festival; echter nog nooit in deze nieuwe bezetting en met hun nieuwe geluid.

Waylon en Caro Emerald komen dan wel niet uit Den Haag, zij zijn echter zeker niet minder welkom. Beide artiesten zitten in een stroomversnelling en zijn niet meer weg te slaan uit de Nederlandse muziekscène. Caro Emerald verkocht van haar debuutalbum al meer dan 50.000 exemplaren en behaalde hiermee een platina status. Waylon stond onlangs nog in het voorprogramma van Whitney Houston.

Ook dit jaar zet Beatstad Festival zich in voor War Child. Vorig jaar werd de aftrap gegeven voor Den Haag War Child City, dit jaar verzorgt Beatstad de afsluiting van dit inspirerende jaar. Van elk verkocht ticket wordt 1,- euro gedoneerd aan War Child.

Beatstad Festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, Rabobank Den Haag e.o., Mediamarkt Den Haag, Coca Cola, Dommelsch, Sp!ts, RTL5 en 3FM.





http://www.beatstad.nl


Noot voor de redactie:

Kaartverkoop- en festivalinfo

Beatstad Festival 2010

Programma: Anouk, Waylon, Caro Emerald, DI-RECT, ReBelle

Datum: zaterdag 18 augustus 2010, 15.30 t/m 23.00 uur

Locatie: Malieveld Den Haag

Kaartverkoop: www.beatstad.nl, 0900 300 1250 (45cpm) en verkoopkanalen Ticketservice Nederland

Kaartprijs: EURO25,00 (excl. servicekosten)

Start kaartverkoop: zaterdag 8 mei om 10.00 uur

NOOT VOOR DE REDACTIE /