Nederlands Kampioenschap voor professionele Living Statues.

10/05/2010 09:31

Hagen Events B.V.

Pinksterzondag 23 mei 2010 van 12.00 - 17.00 uur

Centrum Valkenburg aan de Geul

Een onderdeel van het World Statues festival 28 en 29 augustus Arnhem

Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul organiseert in samenwerking met Hagen Events Arnhem het NK levende beelden als officiële voorronde voor het wereldkampioenschap, dat op 28 en 29 augustus 2010 in Arnhem zal plaatsvinden als onderdeel van het World Statues Festival.

Na de overweldigend succesvolle voorpresentatie in september vorig jaar zullen nu de dertig beste professionele levende standbeelden van Nederland hun beste creatie aan het publiek presenteren.

Een living statue speelt met het gegeven levend versus niet levend om het publiek te verwarren, te verbazen of te laten lachen. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kunt u genieten van de indrukwekkende optredens van deze toppers. Ook zal de Wereldkampioene 2009 buiten mededinging op deze dag haar beste act met als titel 'Vliegensvlug' laten zien.

Een officiële professionele jury zal de beoordelingscriteria ten aanzien van inhoud, ambacht, entertainment en esthetische beleving op waarde inschatten terwijl het publiek voor de helft meebepaalt wat volgens hun het mooiste, origineelste of creatiefste levende beeld is. Voor de diverse categorieën zullen prijzen ter beschikking worden gesteld en zal de uiteindelijke winnaar een groter geldbedrag tegemoet mogen zien. Stembiljetten worden bij verschillende hoofdwegen aan het parcours uitgedeeld.

In het Oda Park zullen potentiële nieuwe levende beelden en kinderbeelden, die mee gaan doen aan het Amateur en Kids Statues kampioenschap in Arnhem eind augustus, hun kunsten vertonen onder begeleiding van speciaal geselecteerde docenten. En wilt u zelf een keer voelen hoe het is om als levend standbeeld op te treden, dan is daar een speciaal podium voor geplaatst, zodat u kunt voelen en beleven hoe moeilijk het is om een levend beeld te zijn.

Als klap op de vuurpijl zal direct na afloop op het parcours bij de Polfermolen een defilé van alle beelden de rode loper opsieren begeleid door gepaste muziek en uiteindelijk bij het podium hun opwachting maken en de officiële huldiging van de jury en Burgemeester mogen ondergaan.

Pinksterzondag 23 mei 2010, Centrum Valkenburg aan de Geul van 12.00 - 17.00 uur.

De looproute start aan de ingang van het Oda Park, bij de parkeerplaatsen van pretpark

De Valkenier. Verder voert deze via de Polfermolen,Plenkertstraat,Wilhelminalaan,Halderstraat,Kerkstraat,Pelerinstraat,Theodoor Dorrenplein,Passage, oud Casino Plein via bruggetje over de Geul naar het Halderpark,Koninginneweg,Emmalaan en de Oranjelaan weer terug naar het Oda Park.

www.valkenburgpromotion.nl

www.worldstatues.nl





http://www.worldstatues.nl