Bluem verdedigt eer Zeeland bij landelijke muziekaward

05/08/2010 13:34

POPnl

Amsterdam, donderdag 5 augustus 2010

Wie wint de meeste optredens?

Bluem verdedigt eer Zeeland tijdens SENA Performers POPnl Award 2010

Landelijke bandcompetitie tijdens Uitmarkt, zaterdag 28 augustus, Melkweg Amsterdam

Bluem is de Zeeuwse afgevaardigde voor de SENA Performers POPnl Award 2010 op zaterdag 28 augustus in de Melkweg in Amsterdam. De SENA Performers POPnl Award is een landelijke bandcompetitie en draait om de vraag welke band de meeste optredens wint. Daarnaast is de avond een showcasefestival met dertien nieuwe, aanstormende bands uit heel Nederland: voor de muziekliefhebber de plek om nieuwe muziek te ontdekken.

Uit elke provincie en de stad Amsterdam is een band afgevaardigd, de provinciale popprijswinnaar, die speelt voor een jury van programmeurs van podia en festivals uit heel Nederland. Juryleden zijn programmeurs van onder meer Melkweg (Amsterdam), Speakers (Delft), De PIT (Terneuzen), So What! (Gouda) en De Spot (Middelburg). Deze programmeurs boeken één of meerdere bands.

De band die het meest geboekt wordt, wint, naast de SENA Performers POPnl Award en de gewonnen optredens, een extra prijzenpakket om de gewonnnen tour te promoten, waaronder tourposters, bandshirts en een live radio-optreden op KinkFM.

Met: Heist (Noord-Holland), Vine Yard (Flevoland), Early Adopters (Limburg), Klopje Popje (Amsterdam), De Basis (Friesland), The Pikeys (Utrecht), Velvet Monk (Overijssel), Starcatcher (Zuid-Holland), Overgrown (Noord-Brabant), We Swim You Jump (Groningen

BLUEM - ZEELAND

In Zeeuwsch-Vlaanderen zijn de akkers net iets grauwer, de wind zilter en het volk bedachtzaam. Ooit begonnen hier in een afgeragde garage drie jongens met het spelen van punkrock. Maar punkrock bleek niet breed genoeg. Onder de gloed van enkele spots en een paarse tl-buis wordt een scala aan genres in elkaar geweven tot één geheel dat Bluem heet. De teksten zijn surrealistisch maar blijven toch tastbaar. Met overtuiging en gevoel voor sfeer vindt Bluem de balans tussen overstuurde wildheid en mooie melodieën.

www.myspace.com/bluemband

Over POPnl

POPnl is een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en die van de stad Amsterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de SENA Performers POPnl Award. Meer informatie op www.popnl.nl.





http://www.popnl.nl