Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer


Informatie over lokale voedselnetwerken

09-08-2010

Omslag organiseert zaterdagmiddag 28 augustus in Eindhoven een informatieve bijeenkomst over het opzetten van VersVoko's, Vers Voedsel Koöperaties. Dat zijn lokale netwerken voor het produceren en consumeren van voedsel.

In samenwerking met A SEED, een internationale campagneorganisatie, wil Omslag, Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling, in Nederland het oprichten van VersVoko's stimuleren. Dit in navolging van de succesvolle voedselteams die al in Vlaanderen bestaan.

Een voedselteam is een groep mensen die bij elkaar in de buurt wonen en gezamenlijk verse groenten, fruit, brood en zuivel aankopen bij producenten in de eigen streek. Elk team kiest zijn eigen producenten en regelt onderling de inkoop en distributie.

Tijdig

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zelf in Nederland op lokaal niveau aan de slag wil, of al bezig met is met lokale voedselproductie,
- distributie en consumptie. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers. Tijdig aanmelden is raadzaam.

Tijdens de bijenkomst vertelt een medewerker van Voedselteams Vlaanderen hoe het netwerk van ruim 100 voedselteams daar functioneert.

Een medewerker van A SEED legt uit hoe in Nederland een VersVoko kan worden opgezet. A SEED biedt ook ondersteuning bij de start. Daarbij kan aansluiting gezocht worden bij bestaande lokale voedselinitiatieven. Bijvoorbeeld van Transition Towns-groepen.

Datum: zaterdag 28 augustus
Tijd: van 14.00 - 17.00 uur
Plaats: Eindhoven
Locatie: Omslag, Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling Adres: Hoogstraat 301 a
Aanmelden: via dit formulier

Meer informatie

* Omslag

* A SEED

* Transitions Towns