Watersportverbond - KNWV

Derde dag NK Windsurf op 28-29 augustus in Hoorn

dinsdag 17 augustus 2010

Op 28 en 29 augustus zal de derde wedstrijd van het Yogho!Yogho! NK Windsurf plaatsvinden in Hoorn. Op het water van de Hoornse Hop zal, afhankelijk van de windsterkte, de discipline Formula Windsurfing of Slalom aan bod komen.

Dennis Littel De voorgaande wedstrijden vonden plaats op de
Grevelingendam en in Almere. Momenteel staat regerend Nederlands kampioen Dennis Littel (foto) aan kop in het klassement, gevolgd door Dirk Doppenberg en voormalig Olympisch windsurfer Casper Bouman. Bouman verraste de voorgaande wedstrijden door een sterk optreden in een voor hem nieuwe discipline.

Op het water van de Hoornse Hop is de organisatie van het NK Windsurfen nu voor de tweede maal te gast. Verleden jaar nog werd op deze locatie een kwalificatiewedstrijd voor het WK Windsurfen op Texel
georganiseerd. De Hoornse Hop viel toen dusdanig in de smaak dat deze nu ook deel uitmaakt van het NK. Het Yogho!Yogho! NK Windsurf valt binnen de Waterweken die in deze periode in Hoorn gevierd worden. De windsurfers hopen met hun wedstrijden sfeer en vermaak aan deze festiviteiten toe te voegen.

De laatste wedstrijd van de NK Windsurftour is 11 en 12 september in het Friese Lauwersoog.