Ingezonden persbericht



---


Lieshout, 25 februari 2010


---

Tweede editie Bavaria Open Air in laatste weekend van augustus

Tweedaags popfestival met onder andere K's Choice, Clouseau, JURK! en Golden Earring

Het tweedaags muziekfestival Bavaria Open Air sluit net als in 2009 de zomervakantie af met een aantal grote nationale en internationale popacts. De festivaldagen van de tweede editie van Bavaria Open Air zijn de zaterdag en zondag, in tegenstelling tot de vrijdag en zaterdag in 2009. Voor zaterdag 28 augustus zijn op dit moment Miss Montreal, VanVelzen, K's Choice, The Scene, Golden Earring en Rowwen Hèze bevestigd. Op zondag 29 augustus staan in ieder geval Gerard van Maasakkers, JURK!, Clouseau, BZB en de Loco Loco Discoshow op het programma. Het festival wordt het hele weekend gepresenteerd door Frank Lammers.

's Zaterdags wordt het festival geopend door de winnaar van de regionale bandwedstrijd the Battle of PUL. Op zondag mag de lokale act Petazzie de spits afbijten. Plaats van handeling is wederom het terrein van bierbrouwer Bavaria in Lieshout, nabij Helmond. Nog steeds een unieke locatie, want niet eerder stelde een bierbrouwer zijn terrein beschikbaar voor de organisatie van een popfestival.

Bavaria Open Air wordt wederom georganiseerd door Mark van Horik en Marc Meeuwis, in samenwerking met Bavaria. Peer Swinkels, directielid van Bavaria, is al op voorhand enthousiast over de tweede editie van Bavaria Open Air: "Na een mooie start in 2009 gaan we ook dit jaar weer een fantastisch evenement neerzetten. Op deze unieke locatie met een sterk artiestenprogramma en veel gezelligheid wordt dit zeker een groot succes!"

Met ruim 16.000 bezoekers verdeeld over twee dagen wist Bavaria Open Air zich in 2009 gelijk een plek in de top van Nederlandse muziekevenementen te verwerven. Er is echter nog voldoende ruimte voor groei, een ambitie die sterk leeft onder de organisatie. Marc Meeuwis: "De eerste editie was een spannende exercitie, maar volgens ons en met ons vele anderen is deze super verlopen. Er hing een echte festivalsfeer en de kenmerkende en authentieke Brabantse gemoedelijkheid maakte de beleving compleet. Vanwege die goede eerste indruk, zijn we er van overtuigd dat dit jaar meer mensen de weg gaan vinden naar Bavaria Open Air. De enthousiaste bezoekers van vorig jaar, die we dit jaar weer verwachten, zijn in feite de ambassadeurs voor de tweede editie van het festival."

Hoewel het huidige programma in potentie al enige duizenden bezoekers op de been zou moeten kunnen brengen, heeft de organisatie nog een aantal extra ijzers in het vuur om het bezoekersaantal van vorig jaar te overtreffen. Mark van Horik: "We zijn nog in onderhandeling met een van de grootste artiesten van Nederland en een grote internationale act. We hopen deze binnen twee weken bekend te kunnen maken."

Vrijdag 26 februari start een speciale voorverkoopactie via Jumbo supermarkten, waarmee tickets voor de zaterdag, de zondag en combi-tickets voor respectievelijk E 30,-, E 25,- en E 50,- kunnen worden gekocht. Deze actie loopt tot en met 31 maart. Op 1 april start de reguliere voorverkoop, dan kosten de kaarten E 45,- (zaterdag), E 35,- (zondag) en E 70,- (combi). Op de festivalwebsite www.bavariaopenair.nl is meer informatie over de ticketverkoop te vinden.


---