Politie Drenthe

Zaterdag 28 augustus 20101

Provincie Drenthe, 28-08-2010

Fietser zwaar gewond door aanrijding; politie zoekt getuigen

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag is een 54-jarige vrouw uit Stuifzand zwaar gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed op haar fiets over De Buitenvaart. Toen zij een kruising wilde oversteken werd zij geschept door een 19-jarige automobilist uit Tiendeveen. De vrouw is via de motorkap over de auto heen geraakt en kwam vervolgens in de berm terecht. Zij is zwaar gewond overgebracht naar het UMCG te Groningen. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Deze kunnen zich melden bij de politie in Hoogeveen via het telefoonnummer 0900-8844.

Verwarde man aangehouden

NORG De politie heeft vrijdagavond een 49-jarige man uit Groningen aangehouden. De verwarde man had diefstal gepleegd in een winkel aan het Westeind en is daarop weggelopen. De eigenaar en een medewerker van de winkel liepen achter de man aan en alarmeerden de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen en naast de man gingen rijden, ging de man er al rennend vandoor. Hij liep toen op de Langeloerweg. Agenten konden hem na een kleine achtervolging aangehouden. De verwarde man verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Beschonken bromfietser aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige bromfietser uit Marwijksoord aangehouden. De jongen reed op zijn bromfiets over de Gedempte Singel. Hij viel op door zijn onzeker rijgedrag. Agenten hielden de jongeman hierop staande voor een controle. Daar bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 340 ug/l (0,8 promille). Er is proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Emmen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Van Schaikweg en hielden hem staande voor een controle. Daar bleek dat de man een illegaal vuurwapen bij zich had. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het wapen is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilisten aangehouden

ZUIDLAREN Vrijdagavond heeft de politie een 51-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden.
De man reed over de Hanekamp toen hij een stopteken kreeg voor een alcoholcontrole. Hierbij blies de man 1250 ug/l (2,9 promille). Tevens bleek dat de man een rijontzegging had. De man is aangehouden. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige automobiliste uit Emmen aangehouden. De vrouw reed over de Hondsrugsweg en viel op door haar rijgedrag. Agenten hielden de vrouw daarop staande voor een alcoholcontrole. Zij blies 485 ug/l (1,1 promille). De vrouw is aangehouden. Zij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Een 30-jarige man uit Klazienaveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Van Schaikweg. Bij een controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 595 ug/l (1,4 promille). De man is aangehouden. hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 43-jarige man uit Meppel aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. De man is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Jonge winkeldievegge aangehouden

SMILDE Een 14-jarige meisje Smilde is vrijdagmiddag aangehouden. Het meisje had in een winkel aan de Veenhoopseg een blikje drinken meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield het meisje aan. De politie werd hierop gealarmeerd, waarna zij kon worden overgedragen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs snelheidsovertreder ingevorderd

RUINERWOLD De politie heeft vrijdagmiddag een 36-jarige automobilist tuit Havelterberg aangehouden. De man reed over de Hesselterweg met een snelheid van 118 km/u. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 60 km/u. De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.