Politie Groningen

Zaterdag 28 augustus 2010

Provincie Groningen, 28-08-2010

Groninger met inbrekersgereedschap aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen in de Van Oldenbarneveltlaan in Groningen een 43-jarige man aangehouden. De politie kreeg meldingen dat iemand zat te rommelen aan geparkeerde autos. Toen een politieauto aan kwam rijden, verstopte de Stadjer zich achter een van de autos. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap. Uit een kleine rondgang in de straat werd duidelijk dat hij bij meerdere autos had geprobeerd het portier open te krijgen. Vermoedelijk is het bij niet een auto gelukt. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Moeder gewond na corrigeren fietsende zoon

DELFZIJL Een inwoonster van Delfzijl (leeftijd niet bekend) is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Skagerrak in haar woonplaats. De vrouw bracht haar fietsende zoon naar school en wilde hem kort corrigeren tijdens een verkeerssituatie. Daardoor verloor ze zelf haar evenwicht en viel tegen een langsrijdende auto. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Dief steelt bliksemafleider van kerk

NOORDLAREN Bij de kerk aan de Lageweg in Noordlaren is tussen donderdagavond en vrijdagmorgen een koperen bliksemafleider gestolen. Het gaat om koperen leidingen van het kerkgebouw en de aangelegen kerktoren. Het gaat in totaal om zon 15 meter koper. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Hennepkwekerij ontmanteld

BOURTANGE De politie heeft vrijdagmiddag in de Vlagtwedderstraat in Bourtange een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bestond uit ongeveer 1500 planten. De planten en kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een 53-jarige inwoonster van Bourtange is aangehouden.

Bejaarde man met geweld van geld bestolen

GRONINGEN Een 73-jarige man uit Groningen is maandagavond in de Poststraat in zijn woonplaats bestolen van een geldbedrag. De man wilde rond 23.45 geld pinnen bij een automaat toen hij door een onbekende man werd vastgepakt. Deze persoon haalde het pasje uit de automaat en gooide het op de grond. Hij greep daarna het gepinde geld uit de machine en gaf de Stadjer een schop. Daarna ging hij er vandoor. De bejaarde man heeft vrijdag aangifte gedaan bij de politie. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor mishandeling in trein

Delfzijl De politie heeft vrijdagmiddag een 32-jarige inwoner van Appingedam aangehouden vanwege een mishandeling in juli op het station in Delfzijl. Een 23-jarige inwoner van Delfzijl stapte toen samen met een vriendin in de trein en kreeg na een woordenwisseling met de verdachte een klap. Ook raakte zijn arm uit de kom en moest daarvoor door ambulancepersoneel worden behandeld. Na onderzoek kwam de politie achter de identiteit van de verdachte. Vrijdagmiddag heeft de 32-jarige Damster een verklaring afgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Telefoon uit handen gegrist

GRONINGEN Een 22-jarige inwoner van Groningen is vrijdagavond van zijn mobiele telefoon bestolen. De Stadjer liep op de Grote Markt toen een onbekende man langs hem kwam lopen en plotseling de telefoon weggriste. Het slachtoffer was dusdanig verbouwereerd dat hij geen signalement van de verdachte wist te geven. De man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Aanhouding na huiselijk geweld

MIDWOLDA De politie heeft vrijdagavond in een woning in Midwolda een 34-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had onenigheid gekregen met zijn vriendin. Hierbij pakte de verdachte het slachtoffer vast en draaide haar arm om. Dit alles ging gepaard met de nodige scheldpartijen. De 34-jarige was onder invloed van alcohol. Hij werd door agenten meegenomen naar het cellencomplex en is daar ingesloten voor verhoor.

Onderzoek naar overval snackbar

GRONINGEN Een onbekende man heeft vrijdagavond rond 22.00 uur een snackbar overvallen in de Van Lenneplaan in Groningen. De snackbarhouder en een personeelslid waren de zaak aan het schoonmaken toen de overvaller plotseling binnen stond. Die bedreigde het duo met een scherp voorwerp en eiste geld. Nadat de verdachte geld had ging hij er vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Jonge bromfietser gewond na frontale botsing

KORNHORN Een 15-jarige bromfietser uit Surhuisterveen is vrijdagavond gewond geraakt op de Witsreed in Kornhorn. De Fries reed frontaal tegen een tegemoetkomende bromfietser (14) uit Kornhorn. Beiden voerden geen licht en waren niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. De 15-jarige is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeluk gemaakt.

Stapper bekeurd voor gooien fiets

GRONINGEN Een 26-jarige man uit het Overijsselse Geesteren zal zijn bezoek aan de stad Groningen nog enige tijd herinneren. De man liep vrijdagnacht met een paar kameraden door de Carolieweg en wilde stoer doen richting zijn vrienden. De verdachte pakte een fiets en smeet deze met geweld tegen de muur van een warenhuis. Agenten waren getuige van deze actie en namen de Tukker mee naar het politiebureau. Na verhoor en in bezit van een bon kon hij het bureau verlaten. Omdat hij ook een ontzegging voor de binnenstad kreeg, zat een bezoek aan de binnenstad er niet meer in.

Defensiemedewerker slaat meisje

MIDWOLDA De politie heeft vrijdagnacht op de Strandweg in Midwolda een 22-jarige inwoner van Winschoten aangehouden voor mishandeling. Een beveiliger van een muziekevenement zag dat de Winschoter een 18-jarig meisje uit Oude Pekela in het gezicht sloeg. Agenten namen de verdachte direct mee naar het politiebureau. Het meisje moest zich laten behandelen door EHBO-medewerkers. Tijdens een gesprek met de 18-jarige, verklaarde een 46-jarige man uit Winschoten dat hij ook was geslagen door de verdachte. De 22-jarige is ingesloten voor verhoor. Omdat hij in dienst is van Defensie is de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Politie controleert verkeersdeelnemers op alcoholgebruik

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft vrijdag en zaterdagmorgen op diverse plaatsen in de provincie alcoholcontroles uitgevoerd. Ook komende dagen zal de politie dit soort controles uitvoeren.

APPINGEDAM Bij een alcoholcontrole op de Farmsumerweg en nabij het station in Appingedam, heeft de politie van 330 bestuurders een blaastest afgenomen. Niet een bestuurder was onder invloed van alcohol.

WINSUM Op de N361 bij Winsum heeft de politie van 324 bestuurders een blaastest afgenomen. Net als in Appingedam was iedereen nuchter achter het stuur.

Marum Bij een alcoholcontrole in de omgeving van Marum werd vrijdagnacht in de Hoornweg een 34-jarige scooterrijder uit Harkema aangehouden. De man kreeg een stopteken, maar probeerde er vandoor te gaan. Kort daarna werd hij tegengehouden en staakte zijn vluchtpoging. De Fries bleek bijna 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag op diverse plaatsen:

* Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 498, aantal overtredingen: 53 (50x overschrijding maximum snelheid, 2x niet handsfree bellen, 1x net dragen veiligheidsgordel), hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
* Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 567, aantal overtredingen: 62 (56x overschrijding maximum snelheid, 4x niet dragen veiligheidsgordel, 1x niet handsfree bellen, 1x niet tonen benodigde autopapieren), hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.