Politie Zeeland


---

1556-2010 Rijbewijzen ingevorderd in Zeeland
Op verschillende locaties in Zeeland werden in de nacht van vrijdag op zaterdag rijbewijzen ingevorderd.
In de Lange Heerenstraat in Oostburg haalde een 19-jarige automobilist uit Breskens rond 21.00 uur in over de doorgetrokken streep. Helaas voor hem werd dit door de politie gezien en die ging achter de man aan. Halverwege de Lange Heerenstraat sloeg de bestuurder rechtsaf de parallelweg op en daarna direct weer rechtsaf richting Oostburg. Hij reed daarbij meer dan 50 km/h te hard.

Op de Middenweg in IJzendijke reed een 43-jarige automobilist uit de gemeente Hulst vrijdag om 23.30 meer dan 50 km/h te hard. Op de Middenweg geldt een maximumsnelheid van 80 km/h. De snelheid van de automobilist bedroeg 131 km/h.

Zaterdag kort na middernacht reed een 30-jarige man uit Boom (B) met een behoorlijke snelheid het centrum van Goes uit. Agenten reden hem achterna en op de A58 maakte de man pas echt vaart en reed 51 km/h te hard. Dit in plaats van de 120 km/h die daar is toegestaan. De Belg had ook nog 5 gram weed in zijn bezit. Hiervan heeft hij afstand gedaan.

Bij Contre Escarpe in Tholen werd zaterdag omstreeks 04.00 uur een 20-jarige automobilist betrapt op rijden onder invloed. De man had bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

1557-2010 Vals geld, Tholen
Tijdens de braderie in Tholen bleek vrijdagmiddag vals geld in omloop te zijn.
Het ging om biljetten van vijftig euro. Twee kraampjehouders hebben aangifte gedaan. Bij de een van hen werd daadwerkelijk afgerekend met een vals biljet, de ander had het tijdig in de gaten.

1558-2010 Inbraak in winkelpand in Sluis
Zaterdag rond 00.30 uur werd ingebroken in een winkelpand in de Kapellestraat in Sluis.
De inbrekers gingen er in een auto vandoor met medeneming van een onbekende hoeveelheid rookwaar en horloges. Zij reden in tegengestelde richting door de Nieuwstraat, waar op dat moment nog publiek in een horecagelegenheid aanwezig was. Getuigen zijn de auto nog achterna gereden, maar verloren deze uit het oog. Mensen die van deze inbraak iets hebben gezien worden verzocht te bellen naar 0900-8844.