Politie Gelderland-Zuid

Met alcohol op achter het stuur

Beuningen, Nijmegen, 28-08-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in Nijmegen en Beuningen twee mannen aangehouden wegens rijden onder invloed. Van één van de bestuurders, een 19-jarige jongeman uit Overasselt, is het rijbewijs ingenomen.

Op de Van Heemstraweg in Beuningen controleerden agenten om 2.45 uur een 24-jarige man uit Nijmegen op alcoholgebruik. Bij de blaastest op straatwerd duidelijk dat de man teveel had gedronken. Hij werd hier voor aangehouden. Op het bureau blies hij 320 ug/l op het ademanalyseapparaat. Om 3.45 uur mocht de man weer gaan. Naast een boete kreeg hij een rijverbod van vier uur.

Nijmegen

Rond 05.00 uur zagen agenten een auto zonder verlichting de Archipelstraat inrijden. Dit is een eenrichtingsweg en de bestuurder reed er vanaf de verkeerde kant in. In de Javastraat gaven ze hem een stopteken. Al snel werd voor de agenten duidelijk dat de jongeman had gedronken en lieten hem blazen. Hij blies een A-indicatie, wat inhield dat hij vermoedelijk teveel had gedronken. De 19-jarige werd aangehouden en moest op het bureau nogmaals blazen. Hij blies 505 ug/l. De jongeman was een beginnend bestuurder waarvoor een wettelijk maximum geldt van 88 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Niet veel later kon de hij weer naar huis. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

(15)

Laatst gewijzigd 28-08-2010 10:46 | © Regio Gelderland-Zuid |