Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Breda, 28-08-2010

Politie houdt toezicht op stappers

BREDA: De politie heeft vrijdagavond en nacht toezicht gehouden op het uitgaanspubliek in het centrum van Breda. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook rechercheurs in burger en bikers in. Het centrum van Breda werd daarnaast, zoals gebruikelijk, in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Agenten hebben zes verdachten aangehouden voor mishandeling of drugsgebruik. Vier stappers kregen een bon voor wildplassen.

Rond 20:45 uur zijn aan de Havermarkt twee 21-jarige inwoners van Rijen aangehouden voor mishandeling. Een 23-jarige Bredanaar werd rond 02:10 uur aangehouden, nadat hij aan de Vismarktstraat een kopstoot had uitgedeeld. Zaterdagmorgen rond 04:00 uur pleegde een tweetal uit Rijen aan de Reigerstraat een openlijke geweldpleging. Een-20-jarige man uit Bavel werd om 01:50 uur aangehouden toen hij in een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat werd betrapt op het snuiven van cocaïne.

Uitgaan in Breda is veilig en gezellig. Politie, gemeente en
horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen daarbij op de steun van het publiek. De politie treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit, drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele
uitgaansgebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Politie houdt verdachte koperdiefstal aan

BREDA: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Leuvenaarstraat een 29-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw wordt verdacht van diefstal van koper.

Rond 06:45 uur belde een oplettende getuige dat hij had gezien dat de vrouw zich op een bouwterrein bevond. Agenten waren snel ter plaatse en zagen haar in de omgeving lopen. In de directe omgeving werden in gereedstaande tassen afgeknipte stroomdraden aangetroffen. De Bredase droeg een betonschaar bij zich.

Man aangehouden na bedreiging met vuurwapen

SINT-WILLEBRORD: De politie heeft vrijdagavond bij zijn woning in Sint Willebrord een 22-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man zou eerder op de avond tijdens een ruzie een plaatsgenoot bedreigd hebben met een vuurwapen. De Willebrorder had op het moment van zijn
aanhouding geen vuurwapen bij zich. Ook een doorzoeking in zijn woning leverde geen wapen op. Hij is ingesloten voor verhoor.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval: politie neemt bloedproef

BAARLE-NASSAU: Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Veldbraak is zaterdagmorgen een 33-jarige Pool uit Pionki gewond geraakt. De man verloor rond 03:30 uur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn auto, waarna de auto op zijn dak tot stilstand kwam. Een ambulance heeft de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat er sprake is van rijden onder invloed en heeft een bloedmonster af laten nemen door een arts. De uitkomst van dit onderzoek laat enige tijd op zich wachten.

Politie team Centrum houdt verkeerscontrole

BREDA: Op vrijdag 27 augustus 2010 hebben agenten van het politieteam Breda Centrum aan de Belcrumweg een verkeerscontrole gehouden. De nadruk van de controle lag op handhaving van de maximum snelheid.

Tussen 13.30 uur en 15.15 uur schreven agenten 17 beschikkingen uit voor snelheidsovertredingen, waarbij de hoogst gemeten snelheid 77 kilometer per uur was. Twee automobilisten gingen op de bon voor niet handsfree bellen en één voor het niet dragen van de autogordel.

Politie houdt alcoholcontrole: 99 % in orde!

BREDA: Vrijdag heeft de politie van het Politiedistrict Breda in samenwerking met het regionale Verkeershandhavingsteam een
alcoholcontrole gehouden. Tussen 17:00 en 23:00 uur controleerden agenten ruim 1300 automobilisten aan de Belcrumweg, Markkade en Lunetstraat. Vijftien bestuurders zijn aangehouden.

Agenten hielden 12 bestuurders aan in verband met rijden onder invloed, waarbij twee bestuurders direct hun rijbewijs konden inleveren. Drie bestuurders zijn aangehouden voor een opstaande boete. Een automobilist kreeg een proces-verbaal omdat hij reed tijdens een eerder opgelegde ontzegging. Door medewerkers van I&O Research werden enquêtes afgenomen onder de bestuurders in verband met een onderzoek naar alcoholgebruik onder automobilisten in de weekendnachten.


Laatst gewijzigd 28-08-2010 13:24 | © Regio Midden en West Brabant |