Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout

Oosterhout NB, 28-08-2010

Vier gewonden bij verkeersongeval

NIEUWENDIJK: Bij een verkeersongeval op de Rijksweg A27 ter hoogte van Nieuwendijk, in de rijrichting Breda, zijn zaterdagmorgen vier personen gewond geraakt.

Door nog onbekende oorzaak reed een 21-jarige automobilist uit het Franse Déville les Rouen rond 09:00 uur tegen de aanhangwagen van een auto die voor hem reed. De Franse bestuurder raakte zwaar gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Drie Franse passagiers, woonachtig in de omgeving van Rouen (F), die bij hem in de auto zaten raakten licht gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Gorichem. Het viertal was na een bezoek aan Amsterdam op de reis naar huis. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd.
Verkeersongevalanalisten hebben op de plaats van de aanrijding een onderzoek naar de toedracht ingesteld. Het ongeval leidde tot lange files in beide rijrichtingen. Omstreeks 11:00 uur heeft de politie een rijstrook vrijgegeven.

Politie neemt hennep en joints in beslag

OOSTERHOUT: Aan het Wilhelminakanaal Zuid heeft de politie
vrijdagmiddag twee inwoners van Oosterhout staande gehouden. Agenten zagen het tweetal van 23 en 27 jaar oud rond 18:00 uur in een auto zitten aan het Wilhelminakanaal Zuid. Tijdens controle van de auto roken de agenten een sterke henneplucht. In het voertuig bleken vier gripzakjes hennep en 13 voorgedraaide joints te liggen. De drugs zijn in beslag genomen. De Oosterhouters zijn ter plaatse gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond na aanrijding

DONGEN: Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fiets aan de Gerardus Majellastraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 74-jarige fietser uit Dongen gewond geraakt. De 22-jarige Dongense bestuurder van de auto is aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed.

Rond 02:05 uur ontstond door nog onbekende oorzaak een aanrijding tussen de automobilist en de fietser op de kruising Gerardus
Majellastraat en de Kardinaal van Rossumstraat. Het slachttoffer is met verwondingen aan hoofd, been en arm overgebracht naar het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg. De automobilist blies op het bureau een waarde van 740 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een arts heeft bij de fietser een bloedmonster afgenomen om te onderzoeken of ook hij onder invloed van alcohol deelnam aan het verkeer. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Politie neemt rijbewijs in van snelheidsovertreder

GEERTRUIDENBERG: Agenten van de VROS videoauto (VROS: Video Registratie Onopvallende Surveillance) van het regionaal Verkeershandhavingsteam hebben vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige automobilist uit Heusden. De man reed rond 18:45 uur met een gemiddelde snelheid van 126 m/u over de Rijksweg A59 bij Raamsdonk. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/u.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 28-08-2010 13:27 | © Regio Midden en West Brabant |