Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 28-08-2010

Politie vordert rijbewijs bromfietser in

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Rooseveltlaan een 18-jarige inwoner van Halsteren aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed.

De jongeman reed rond 03:50 uur zonder achterlicht op zijn scooter. Toen agenten hem hierover aanspraken roken zij een sterke alcohollucht. De blaastest op straat pakte negatief uit voor de Halstenaar. Op het bureau blies hij 610 ug/l waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het document is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Inbrekers op pad aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Aan de Dokter de Ramlaan heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 34 en 36 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen het tweetal rond 02:45 uur zonder licht fietsen. Zij bleken in het bezit te zijn van
inbrekerswerktuigen. Het 's nachts bij zich hebben van dergelijk gereedschap is in Bergen op Zoom verboden ingevolge de APV.


Laatst gewijzigd 28-08-2010 13:23 | © Regio Midden en West Brabant |