Politie Hollands Midden

Getuigenoproep naar aanleiding van twee verkrachtingen

Politie Hollands Midden, 28-08-2010 o Politie Hollands Midden zoekt nog steeds getuigen die meer kunnen vertellen over twee verkrachtingen die onlangs in de regio hebben plaatsgevonden. Een op zondag 25 juli in Noordwijk en een op woensdag 11 augustus in Voorschoten. Onderzoek naar deze twee zaken wijst uit dat het zeer waarschijnlijk om dezelfde dader gaat.

Politie Hollands Midden zoekt voor deze twee zaken getuigen die op genoemde data of in de dagen voorafgaande aan de verkrachtingen een man hebben gezien die zich opvallend gedroeg. Zij kunnen contact opnemen met Politie Hollands Midden via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Vrouwen en meisjes die de afgelopen tijd mogelijk ook het slachtoffer zijn geworden van soortgelijke incidenten - en dit misschien uit schaamte of angst nog niet hebben aangegeven - worden ook opgeroepen zich te melden bij de politie.

Politie Hollands Midden heeft in beide zaken een grootschalig rechercheteam van 20 rechercheurs ingezet. Naast een uitgebreid sporenonderzoek hebben zij ook passanten- en buurtonderzoeken uitgevoerd. Daarnaast is er via de media en het plaatsen van stoepborden een oproep gedaan aan getuigen zich te melden. Op basis van onderzoek houdt de politie er ernstig rekening mee dat het in beide zaken om dezelfde dader gaat. Politie Hollands Midden heeft daarom het onderzoek nog verder geĂŻntensiveerd. Ook zijn de politiesurveillances in de regio vooral in de nachtelijke uren uitgebreid om de dader zo snel mogelijk aan te houden.

Om dit te kunnen realiseren, heeft Politie Hollands Midden ook de hulp van de inwoners in de regio nodig. Daarom roept de politie iedereen op verdachte situaties direct te melden via 1-1-2. Daarnaast wordt vrouwen en meisjes dringend aangeraden voorzichtig te zijn en het liefst minimaal met twee personen te fietsen.

Twee verkrachtingen Op zondag 25 juli 2010 tussen 3.15u en 04.30u fietst een 23-jarige vrouw ter hoogte van de carpoolplaats nabij de kruising s-Gravendijckseweg met de Herenweg (N449). Plotseling springt een gemaskerde man uit de bosjes en trekt de vrouw mee. De man verkracht hierop de vrouw en gaat er vandoor in onbekende richting. Niet duidelijk is hoe de man is weggekomen.

Op woensdag 11 augustus 2010 tussen 01.30 uur en 02.30 uur fietst een 15-jarig meisje van Leiden naar Voorschoten over het fietspad langs de Voorschoterweg. Op het gedeelte Voorschoterweg tussen de brug en de verkeerslichten in Voorschoten, wordt zij vastgepakt door een onbekende man met een helm op die haar de bosjes intrekt. Het meisje wordt daar verkracht. Daarna vertrekt de man in onbekende richting.