Gemeente Midden-Delfland

Lancering Servicepunt Vrijwilligers tijdens Nazomerfeest in Maasland

Wethouder Tineke van Nimwegen lanceert op zaterdag 28 augustus 2010 om 13.00 uur het nieuwe Servicepunt Vrijwilligers tijdens het Nazomerfeest in Maasland.
Wethouder Van Nimwegen stelt dat het belangrijk is het vrijwilligerswerk in Midden-Delfland te behouden en dat extra ondersteuning wenselijk is. Er zijn veel vrijwilligers actief in Midden-Delfland. Het kost de organisaties wel steeds meer moeite hun vrijwilligers vast te houden en nieuwe vrijwilligers te werven. Er is vooral ook behoefte aan jonge vrijwilligers, want het huidige vrijwilligersbestand vergrijst.

De gemeente en de Stichting Welzijn Midden-Delfland hebben daarom de handen ineen geslagen en hebben een Servicepunt Vrijwilligers opgericht. Het servicepunt, gefinancierd door de gemeente en ondergebracht bij de Stichting Welzijn Midden-Delfland, is het aanspreekpunt voor de Midden-Delflandse verenigingen voor ondersteuning, werving en het vasthouden van vrijwilligers. Ook kunnen Midden-Delflandse scholieren bij het servicepunt terecht voor hulp bij het vinden van een stageplek voor een maatschappelijke stage bij een vrijwilligersorganisatie in de gemeente. Het servicepunt gaat ook activiteiten voor ondersteuning van organisaties en vrijwilligers opzetten.

De gemeente biedt vrijwilligersorganisaties al jarenlang gratis een kraampje aan tijdens de vrijwilligersmarkt in Maasland en het is een mooie traditie om de vrijwilligersorganisaties in Midden-Delfland op deze dag in het zonnetje te zetten. De lancering van het servicepunt wordt opgeluisterd met een feestelijke loterij voor de vrijwilligersorganisaties waarbij leuke prijzen te winnen zijn. De wethouder zal de trekking van de hoofdprijs verrichten.

Wethouder Van Nimwegen, die het vrijwilligerswerk al jaren een warm hart toedraagt, is blij met het servicepunt: âVrijwilligerswerk doen siert je cv!â
Â

Meer informatie over de Stichting Welzijn Midden-Delfland is te vinden op de website van de Stichting: www.swmd.nl

Â

Â