Gemeente Den Haag

Beatstad 2010: festival van winnaars


* Laatste wijziging: 25 augustus 2010

Het is bijna zover! Op Beatstad 2010 spelen komende zaterdag belangrijke Haagse winnaars. Anouk krijgt dit najaar de cultuurprijs van de stad Den Haag uitgereikt. En ReBelle was vorig najaar één van de bands die de stad vertegenwoordigde op het Amerikaanse festival SXSW.

Zaterdag 28 augustus is er weer Beatstad. Op het Malieveld spelen dit jaar Anouk, ReBelle, Caro Emerald, Di-rect en Waylon.

ReBelle

Nieuwkomer op het festival is meidenband ReBelle. Afgelopen maart stonden ze nog in Austin, Texas op het beroemde South By South West-festival (SXSW), waar Den Haag zich succesvol presenteerde als 'Music City The Hague powered by Crossing Border'. ReBelle op de presentatie van Beatstad

Anouk krijgt Cultuurprijs

De rockzangeres Anouk, die headliner is van Beatstad, is dit jaar de winnaar van de Cultuurprijs. De Cultuurprijs is de belangrijkste culturele prijs van de gemeente Den Haag. De stad reikt de prijs iedere 2 jaar uit aan een persoon, groep of instelling die bijzonder goed gepresteerd heeft op het gebied van de kunsten. Daarbij is het belangrijk dat de prestatie heeft bijgedragen aan een grotere bekendheid van en waardering voor Den Haag als cultuurstad.

De prijs bestaat uit een sculptuur en een bedrag van EUR 25.000 dat de winnaar in overleg met de gemeente kan inzetten voor een artistieke invulling. Eerdere winnaars waren choreograaf Jirí Kylián, cabaretier Paul van Vliet, beeldend kunstenaar Auke de Vries en drummer Cesar Zuiderwijk.