Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kom naar "Exotic Pendrecht"!

Plein 1953 wordt op 28 augustus van 12.00 tot 18.00 uur omgetoverd in een tropisch paradijs, waar zomerse sferen overheersen, tijdens het wijkfeest 'Exotic Pendrecht'.

De campagnemaand augustus van Pendrecht is goed bezig is in volle gang! Held Kimberley is, samen met haar Zomercarnavalsgroep Elegance, al de hele maand druk bezig met de voorbereidingen het wijkfeest. Want augustus staat volledig in het teken van het Zomercarnaval.

Culinaire braderie

Maar er is meer! Zo zorgt de Winkeliersvereniging voor een culinaire braderie. Plaatselijke horeca en winkels verkopen deze dag kleine hapjes. De culturele braderie wordt de hele dag begeleid door optredens van diverse dansers, muzikanten en zangers uit Pendrecht. Ook aan de kleintjes is gedacht, voor hen is er een draaimolen. En ook als u niet naar Plein 1953 komt, kunt u een glimp opvangen van "Exotic Pendrecht". Vanaf 15.00 uur vertrekt vanaf de Burghsluissingel een zomercarnavalsstoet met zo'n 80 deelnemers, verspreid over twee Zomercarnavalsgroepen, een brassband en twee geluidswagens. De optocht eindigt op Plein 1953 en daar zal iedere deelnemende groep afzonderlijk een optreden geven.

Maar Zomercarnavalsvereniging Elegance organiseert het feest niet alleen. Het festival vindt plaats met dank aan vele verschillende partijen, die allemaal de handen ineen slaan. Zoals bewoners, artiesten, Winkeliersvereniging Pendrecht, de Stromen Opmaatgroep, Sport en Recreatie, het Opbouwwerk, Vitaal Pendrecht, Wilskracht Werkt!, Politie, Woonstad Rotterdam en deelgemeente Charlois. Mis het niet! Kijk voor meer informatie op www.pendrechtisgoedbezig.nl.