Productschap Vis


Kom aan boord en maak kennis met verschillende vormen van visserij

Kom aan boord en maak kennis met verschillende vormen van visserij Op zaterdag 28 augustus zeggen schippers van vissersschepen: `kom aan boord!'. Deze ondernemende ondernemers laten het publiek dat de Visserijdagen Harlingen bezoekt graag zien met welk vistuig zij op welke vissoorten vissen, vertellen graag over de laatste ontwikkelingen in de visserij en over de door hen toegepaste innovaties. Zo kunnen belangstellenden die op deze dag langs de kade van de vissershaven lopen kennis maken met de visserijvormen als de Sumwing, de pulskor, de hydrorig, de twinrig visserij en het flyshooten.

Op de kade van de vissershaven zal het Productschap Vis samen met het LEI en IMARES, onderdelen van Wageningen UR, aanwezig zijn met een informatiestand en de mensen attenderen op en enthousiasmeren over een bezoekje aan boord van de schepen. De infostand heeft naast de `wegwijzerfunctie' mensen die graag vertellen over de vele aspecten, welke deze aanvoersector op het moment bezig houden.

Samen werken aan duurzaam vissen op de Noordzee. Dat doen de meeste vissermannen van de Nederlandse kottersector. Vissers werken al enkele jaren onderling samen in `kenniskringen' om de sector optimaal te verduurzamen en de platvisvisserij weer winstgevend te maken. Onder leiding van het LEI en IMARES zoeken vissers zelf naar oplossingen voor een meer duurzame vangst, waarbij kennisuitwisseling en samenwerking essentieel is. Zo blijken meerdere technieken mogelijk om op een verantwoorde wijze te vissen. Het gezamenlijke doel is: een duurzame en maatschappelijk gewaardeerde Noordzeevisserij.