17e Haagsche Kunst- en Antiekdagen, zaterdag 28 en zondag 29 augustus


Diverse gratis workshops, lezingen, demonstraties, rondleidingen en een beurs met 160 stands

DEN HAAG, 20100816 -- Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus a.s. kunnen bezoekers tijdens de Haagsche Kunst- en Antiekdagen koninklijk genieten van de meest sfeervolle locaties van Den Haag. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn het Lange Voorhout, de Denneweg en het Noordeinde Kunstzinniger, Koninklijker en Haagser dan ooit tevoren.

Op het Lange Voorhout, de centrale plek van het festival, zijn de ruim 160 stands van de Keramiek- en Beeldhouwmarkt en de Antiek-, Curiosa- en Boekenmarkt te vinden.
Ook dit jaar wordt er weer een wedstrijd gehouden onder de Keramisten en Beeldhouwers met als thema "Hol-Bol". Het publiek is hierbij de jury en kan stemmen.
Tevens zijn er op het Lange Voorhout diverse demonstraties van Goud-, Zilver- en IJzersmeden en in de balzaal van Museum Escher in het Paleis wordt twee maal per dag een gratis interactieve wijnworkshop gehouden.

Tijdens de 17e editie van de Haagsche Kunst- en Antiekdagen kunnen bezoekers tevens genieten van gratis stadsrondritten per paardenkoets en stadswandelingen onder leiding van de ervaren gidsen van het Gilde.

Het Haags Openbaar Vervoer Museum zal ook aanwezig zijn op het Lange Voorhout met een aantal historische trams. De bezoekers kunnen met deze trams een rondrit door de stad maken. In tegenstelling tot alle andere programma onderdelen, die gratis zijn, zal het museum een kleine bijdrage vragen voor deze ritten.

Naast de activiteiten op het Lange Voorhout doen de diverse galeries op het Noordeinde, de Denneweg en de Frederikstraat ook hun deuren open. Bijzonder zijn de diverse exposanten die te gast zijn bij S. van Leeuwen antiquairs op het Noordeinde nr. 164.

In de Nobelstraat staat veilinghuis Het Venduehuis. Het hele weekend houdt Het Venduehuis open huis. Tijdens dit open huis kunnen bezoekers genieten van een preview van een selectie uit het aanbod van de Algemene Kunst- en Antiekveiling die begin september 2010 in het Venduehuis wordt gehouden. Tevens is er gratis taxatie en inname van kunst en antiek voor deze najaarsveiling. Om 12.00 uur en 15.00 uur is er een veilingles met allerlei interessante tips en tricks.

Het gehele programma van de Haagsche Kunst- en Antiekdagen is te vinden op www.hkad.nl of vraag de gratis brochure aan bij Marktland Evenementen BV, 0174-225501