Ingezonden persbericht



Ruby Red wint The Battle of PUL en opent Bavaria Open Air

Geldropse formatie laatste band die wordt toegevoegd aan programma tweedaags popfestival

Het Geldropse Ruby Red opent het tweedaagse popfestival Bavaria Open Air. Met het winnen van de regionale bandwedstrijd The Battle of PUL heeft de band een plek op het podium van Bavaria Open Air verworven op zaterdag 28 augustus van 12.30 tot 13.00 uur. Ruby Dee is de laatste band die wordt toegevoegd aan het programma van Bavaria Open Air.

De vakjury, die vorig jaar nog het Astense Dee Dee York afvaardigde, was unaniem in haar oordeel. 'De behaalde kwaliteit heeft ons zeker positief verrast en Dee Dee York krijgt met Ruby Red een absoluut volwaardige opvolger. We zijn zeer blij met Ruby Red als openingsact van Bavaria Open Air', aldus Marc Meeuwis, een van de organisatoren van Bavaria Open Air en voorzitter van de vakjury van The Battle of PUL.

Talents4Energy
Het afvaardigen van de winnaar van The Battle of PUL voor een optreden op Bavaria Open Air is niet de enige vorm van aandacht die het popfestival besteedt aan regionaal talent. In samenwerking met Stichting Energy4All wordt op de tweede dag van het festival de talentenshow Talents4Energy georganiseerd. Brabantse dans- en muzikale talenten vanaf 18 jaar krijgen de kans om zich op het popfestival aan het publiek te presenteren, mits ze een minimaal bedrag aan sponsorgelden kunnen overleggen. De opbrengst van Talents4Energy komt volledig ten goede van Stichting Energy4All, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De presentatie is in handen van Energy4All-ambassadeur Jochem van Gelder. Talents4Energy kent geen competitie-element en alle vormen van muziek en dans zijn toegestaan. Bands zijn echter uitgesloten van deelname. Voor meer informatie of voor opgave kunnen geïnteresseerde acts contact opnemen via info@bavariaopenair.nl.

Over Bavaria Open Air
Bavaria Open Air vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 augustus op het terrein van bierbrouwer Bavaria in Lieshout. Op zaterdag betreden achtereenvolgens Ruby Red, Miss Montreal, VanVelzen, K's Choice, The Scene, Ed Kowalczyck, Golden Earring en Rowwen Hèze het podium. De tweede festivaldag begint met Talents4Energy, gevolgd door achtereenvolgens Petazzie, Gerard van Maasakkers & Band, JURK!, Clouseau, BZB, The Baseballs, Guus Meeuwis & Band en de Loco Loco Discoshow. De presentatie is beide dagen in handen van Frank Lammers. Op zaterdag gaat het terrein open om 12.00 uur en begint de eerste act om 12.30 uur, op zondag is het publiek vanaf 10.30 uur welkom en start het programma om 11.00 uur.

Kaarten voor Bavaria Open Air kosten in de voorverkoop ¤ 45,- (zaterdag), ¤ 35,- (zondag) en ¤ 70,- (combi) en zijn verkrijgbaar via de website en/of bij een aantal regionale voorverkoopadressen. Op www.bavariaopenair.nl is meer informatie over de ticketverkoop en het festival in zijn algemeen te vinden.


---