Gemeente Kampen

28 augustus: spectaculaire Open Dag bij Brandweer Kampen

16-08-2010
De brandweerkazerne aan de Jan Ligthartstraat opent op zaterdag 28 augustus de deuren voor het publiek. Tussen 10.00 en 17.30 uur zijn spectaculaire demonstraties, informatiestands en diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen slechts enkele ingrediënten van deze Open Dag.
Uitnodiging
Alle inwoners van Kampen en omgeving zijn van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in de keuken van de brandweer. Daar kan men bekijken, beluisteren en ondergaan wat het werk van de brandweer inhoudt.

Programma
De Open Dag gaat om 10.00 uur van start met een spetterende, historische opening. Daarna volgen er demonstraties, kunnen voertuigen worden bekeken, wordt er informatie gegeven en kunnen kinderen en volwassenen zelf de handen uit de mouwen steken. Zo kan men door een rokerige ruimte lopen, met de hoogwerker omhoog en zelf redgereedschap bedienen. Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten met een einddemonstratie. Een hapje en drankje zijn uiteraard verkrijgbaar.

Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets te komen. Deze kunnen worden gestald bij het naastgelegen Ichthus college. Auto's kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats bij het stadhuis aan het Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen.

Demonstraties
Hoe blus ik een vlam in de pan en wat moet ik vooral niet doen? Dit en meer wordt gedemonstreerd door de aanwezige Vlammobiel. De brandweerduikers zijn onder water te bekijken en er zijn diverse hulpverleningsdemonstraties met de ambulancedienst.

Opgestelde voertuigen
Al het materieel van Brandweer Kampen is te zien; de tankautospuiten en hoogwerker, maar bijvoorbeeld ook de boot en de duikauto.Daarnaast komt er veel materieel uit de regio en de rest van het land. Denk aan een crashtender (voor vliegtuigbranden), diverse historische voertuigen en materieel voor treinongevallenbestrijding. Ook de jeugdbrandweer van Kampen presenteert zich. Op het overdekte brandweerplein staan stands van bijvoorbeeld de Brandwondenstichting, de Brandweerwinkel en een exclusieve collectie brandweerhelmen verzameld uit de hele wereld.

Details
Datum: zaterdag 28 augustus 2010
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Plaats: Brandweerkazerne Kampen, Jan Ligthartstraat 9

Meer informatie over de Open Dag is te vinden op http://www.brandweerkampen.nl/.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |