RTL Group

'Eigen Huis & Tuin' in de startblokken bij RTL 4

Het langstlopende klusprogramma, Eigen Huis & Tuin, is vanaf zaterdag 28 augustus terug bij RTL 4. Sinds 1993 inspireert het programma duizenden klus- en tuinliefhebbers om hun huis of tuin eens grondig aan te pakken. Ook in dit seizoen laat die hard klusser Thomas Verhoef zien dat iedereen meer zelf kan dan hij of zij denkt. Met net die ene essentiële tip die het verschil maakt, deelt hij alle ins & outs met de kijker. Presentatrice Quinty Trustfull neemt het interieur voor haar rekening en de tuin is wederom het domein van Lodewijk Hoekstra.

De eerste aflevering van Eigen Huis & Tuin start vanuit het groene Zeewolde. De buren op het Raaigras zijn vers terug van vakantie en maken zich op voor het dagelijkse leven. Vandaar dat Quinty met het thema back to school stoere fietskratten maakt met de kinderen in de straat. Ook de 8-jarige Tjeerd wordt verrast; hij krijgt een echte schooljongenskamer, maar dan wel met behoud van zijn grote passie: Lego.

De grote klus van Thomas heeft ook alles te maken met terug naar school. Hij bouwt een atelier om tot studentenkamer en laat zien hoe een kleine ruimte het beste uit de verf komt. Tuinman Lodewijk doet het iets rustiger aan, hij maakt een heuse strandtent tuin, waar de bewoners het hele jaar lang nog vakantie kunnen vieren.

Uitzending RTL 4: wekelijks vanaf zaterdag 28 augustus, tussen 18.05 en 18.55 uur

Website: eigenhuisentuin.nl

---