Gemeente Bergambacht


Vrijwillige Brandweer viert 75-jarig bestaan

---

Bergambacht, 20 augustus 2010

De Brandweer Bergambacht viert op zaterdag 28 augustus haar 75- jarig bestaan met een Open Dag. Op dit moment staan 22 brandweermensen, naast hun gewone werk, 24 uur per dag paraat. De werkzaamheden zijn erg afwisselend: van het blussen van een brand, het bevrijden van personen uit liften, het bevrijden van verkeersslachtoffers uit autos tot het uit de sloot halen van paarden en koeien.

De Vrijwillige Brandweer werd in 1935 opgericht. De brandweerspuit stond opgesteld naast het gemeentehuis en werd getrokken door een aantal paarden. Door de jaren heen is de brandweer behoorlijk veranderd en voorzien van de modernste apparatuur. Zo beschikt het brandweerkorps over een autoladder die paraat staat voor een groot deel van de Krimpenerwaard.

Tijdens de Open Dag kunnen belangstellenden kennis maken met moderne apparatuur en technieken. Ook wordt informatie gegeven over brandveiligheid. De Open Dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom op Brandweerkazerne aan de Veerweg.

Speurtocht
Voorafgaand aan deze Open Dag wordt van 16 t/m 28 augustus een speurtocht uitgezet bij de winkeliers van de Winkelhof in Bergambacht. In de etalage zijn brandweerattributen met een nummer/letter te vinden. De letters samen vormen een woord. Oplossingen kunnen tijdens de Open Dag worden ingeleverd bij de kazerne. Uit de goede oplossingen worden drie prijswinnaars getrokken.

Kleurplaatactie
Voor de jeugd wordt een kleurplaatactie gehouden. De kleurplaten zijn 16 augustus verspreid onder de leerlingen van de basisscholen in de gemeente Bergambacht.
Ook de kleurplaat kan op zaterdag 28 augustus worden ingeleverd bij de kazerne.
Uit de inzenders wordt een aantal prijswinnaars geselecteerd. Zij krijgen op een later moment brandweerkazerne hun prijs uitgereikt.

Iedereen is van harte welkom. En mocht u geĂŻnteresseerd zijn in een functie bij de vrijwillige brandweer, schroom dan niet en meldt u aan. Een oefenavond meelopen om te kijken of het iets is, kan altijd.


Noot voor redacties