Politie Groningen

Laat Bob blazen tijdens Bommen Berend!

Drentse politie assisteert bij Groningse alcoholcontroles

Groningen, 27-08-2010 o Regiopolitie Groningen controleert deze zomer extra op alcoholgebruik achter het stuur. Ook tijdens Bommen Berend is de politie alert op beschonken bestuurders. Met ondersteuning van Regiopolitie Drenthe organiseert de Groningse politie op zaterdag 28 augustus een grote alcoholcontrole. Een promotieteam van Veilig Verkeer Nederland zal de bestuurders herinneren aan het regelen van een Bob.

85 procent van de Groningse automobilisten zegt nooit met alcohol op achter het stuur te stappen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Landelijk Parket Team Verkeer naar de mening van weggebruikers over hun eigen weggedrag. Dit percentage is hoger dan het landelijk gemiddelde (78 procent). Bovendien rijdt 81 procent van de Groningers niet als ze de vorige avond hebben gedronken. De meeste Groningse automobilisten vinden dus dat ze zich goed aan de regels houden. Dat geldt ook voor motorrijders en bromfietsers. Toch is voortdurende aandacht voor rijden onder invloed nodig om de veiligheid op straat te bevorderen. Daarom controleert de politie ook deze zomer extra aandacht op alcohol achter het stuur. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat bijna alle automobilisten (98 procent) in Groningen wel begrip hebben voor alcoholcontroles. Driekwart vindt zelfs dat de politie te weinig controleert op rijden onder invloed.

Ontzettend goed blazen

Een echte Bob drinkt helemaal geen alcohol. Dus ook niet één glaasje. Dat kan voor beginnende bestuurders zelfs al te veel zijn. Voor hen geldt een lagere alcohollimiet van 0,2 promille. De politie adviseert daarom om een Bob-afspraak te maken voordat mensen op stap gaan zoals naar Bommen Berend of een andere gelegenheid. Om bestuurders daaraan te helpen herinneren is zaterdag een promotieteam van Veilig Verkeer Nederland aanwezig bij de controle, waar sleutelhangers en opblaasbobs worden uitgedeeld aan de bestuurders die tijdens de viering van het Gronings Ontzet ontzettend goed blazen.