Gemeente Andijk


Q-koortsbesmetting in Andijk aanvulling

28-08-2010
In tegenspraak tot eerdere berichtgeving is door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) toch besloten een beperkt aantal drachtige schapen van de besmet verklaarde melkschapenhouderij in Andijk te ruimen.
Na een regulier tankmelkonderzoek is op 27 augustus 2010 een melkschapenhouderij in Andijk besmet verklaard voor de Q-koortsbacterie. Eerst werd gedacht dat er geen drachtige schapen aanwezig waren op de melkschapenhouderij, nu is gebleken dat er toch een beperkt aantal drachtige schapen zijn. Deze schapen zijn drachtig geworden voor het vaccineren tegen Q-koorts.

Na de eerste besmetverklaring is op basis van deze aanvullende en nieuwe informatie door het LNV besloten om preventief een beperkt aantal schapen te ruimen. Deze aanvullende maatregelen hebben geen consequenties voor de volksgezondheid.

Op de website www.qkoortsinnederland.nl vindt u meer informatie over Q-koorts. U kunt ook de GGD Hollands Noorden bellen (telefoon nummer 088-0100 535); www.ggdhollandsnoorden.nl.
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de voorlichter van de gemeente Andijk, Zefanja Hofman, via telefoonnummer: 0228-595030 of 0610058015.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |