Ingezonden persbericht


Nulresultaat voor Renger in Belgische stortbui

Het leek zo mooi. Renger van der Zande was in de eerste GP3-race op Spa-Francorchamps op weg naar een geweldig resultaat na een moeilijk begin van het weekend, tot de hemelpoorten openden en Renger als in een kano van de baan gleed.

Download hi-res image "In de kwalificatie was ik bezig met een ontzettend snel rondje, toen de gele vlag uitgehangen werd, omdat er iemand van de baan was gegaan", zei Renger. "Ik moest dus van mijn gas en dat kostte me natuurlijk heel veel tijd. Gelukkig knalden veel concurrenten wel vol door op die plek en werden er veel bestraft. Daardoor eindigde ik op de tiende startplaats."

"In de race werkte ik me op naar de achtste plaats en toen het begon te regenen werd dan P5. Ik was wel blij met de regen, want daar ga ik over het algemeen heel goed in. Toen ik echter wilde remmen voor de eerste bocht stond er zo veel water dat ik niet afremde, niet kon sturen en hulpeloos rechtdoor gleed. Daar stond al iemand die hetzelfde probleem had en daar klapte ik bovenop. Einde race. Het is wel typerend voor mijn seizoen; heel veel potentieel, maar het komt er steeds maar niet uit. Hopelijk kan ik in de tweede race nog wat leuks laten zien."