Ingezonden persbericht


Sterke kwalificatie voor Luis Salom (7e) op Indy

Randy Krummenacher (13e) niet tevreden

Luis Salom heeft een sterke indruk gemaakt tijdens de kwalificatie van de Red Bull Indianapolis Grand Prix. In de laatste vijf minuten van de sessie kwam de Spanjaard tot een respectabele zevende startpositie en zal de race morgen vanaf de tweede startrij starten. Randy Krummenacher kon door technische problemen niet imponeren tijdens de kwalificatie en moest genoegen nemen met een plek op de vierde startrij en zal de race starten vanaf de dertiende plaats.

In de tweede vrije training op zaterdagochtend wisten beide STIPA-Molenaar Racing GP zich naar een top 10 positie te rijden. Randy Krummenacher kwam tot de negende positie terwijl teamgenoot Luis Salom net achter de Zwitser op een tiende plaats eindigde.

De kwalificatie ging erg goed voor Luis Salom. Vanaf het begin wist de Spanjaard zich in de top 10 te handhaven. In het tweede gedeelte van de sessie viel Salom terug naar een veertiende plek maar vocht zich terug naar een uitstekende zevende plaats. Randy Krummenacher reed in het begin van de sessie naar een derde positie. Dit gaf hoop voor de rest van de sessie maar door elektronische problemen met de motor kwam de Zwitser niet verder dan de dertiende starttijd.

Randy Krummenacher (13e, 1:50,283):

"Het is jammer dat de motor vandaag tijdens de kwalificatie niet meewerkte. In de ochtend sessie was er nog niets aan de hand en kon ik naar een negende plek rijden. Na tien minuten in de kwalificatie voelde de motor niet goed aan. Ik ben een aantal keren naar de pitbox terug gekeerd maar we konden het probleem niet tijdens de sessie oplossen. Een dertiende plaats is eigenlijk dan ook niet eens zo slecht. Ik heb er vertrouwen in dat de motor morgen weer goed is. Met een goede start moet een top 8 positie mogelijk zijn tijdens de race."

Luis Salom (7e, 1:49,938):

"Gisteren had ik al een goed gevoel tijdens de vrije training. Vanochtend kwam ik wederom in de top 10 terecht en dat is toch echt mijn doel voor het weekend. In de kwalificatie startte ik prima maar in het tweede gedeelte van de sessie viel ik uit de top 10. In de laatste minuten van de sessie ging ik er echt voor zitten en een zevende plaats is het resultaat. Ik ben erg blij dat ik de tweede startrij heb behaald wat zeker een goede uitgangspositie is voor de race. Morgen tijdens de race hoop ik aansluiting te krijgen met de tweede groep en te vechten voor een top 6 plek."

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com