Ingezonden persbericht


SIMPLE MINDS MET FISCHER-Z NAAR GO PLANET ENSCHEDE

Simple Minds is de meeste succesvolle Schotse band ooit. Het is de newwaveband die in de jaren 80 internationale bekendheid vergaarde door de wereldwijde nummer 1-hit 'Don't You' (Forget About Me). Op zaterdag 28 augustus komt Simple Minds met special guest Fischer-Z voor een éénmalig concert in Nederland naar Go Planet in Enschede. Ongetwijfeld brengt de band hier ook klassiekers als Waterfront, Sparkle in the Rain, Big Sleep, Promised You A Miracle, Someone Somewhere In Summertime, New Gold Dream en Belfast Child ten gehore.

In de meer dan 30 jaar dat ze inmiddels bestaan, heeft de band van zanger Jim Kerr en gitarist Charlie Burchill meer dan 20 hits gehad en meer dan 20 miljoen platen verkocht. In juli maken ze een tour door Noorwegen en Italië waarna ze in augustus voor een eenmalige show naar Nederland komen. Simple Minds bestaat uit: Jim Kerr (zang), Charlie Burchill (gitaar), Mel Gaynor (drums), Eddie Duffy (basgitaar) en Andy Gillespie (toetsen). Op 15 augustus 2009 was de band de afsluitende act van het festival Pinkpop Classic in Landgraaf en over enkele maanden staat ze in vol ornaat in Go Planet. Daar zal de Engelse rockband 'Fischer-Z' als 'special guest optreden. Centraal persoon in Fischer-Z is John Watts. Hij is de componist/zanger en later ook producer van de band die wereldwijd hits scoorde met o.a. "Marliese" en "So Long".

Kaarten à ¤ 47,50 (excl. servicekosten) voor dit concert zijn alleen te bestellen via www.livenation.nl en 0900 - 1010 2020 (45 cpm).

Een buffet voor het concert is (apart van de tickets) te reserveren via www.go-planet.nl

Samenvattend:

Zaterdag 28 augustus

Concertbuffet: v.a. 17.00 uur (¤ 27,50 incl. drankjes)

Zaal open, 19:00 uur

Concertstart, 20:00 uur

Tickets alleen via www.livenation.nl

Einde persbericht