Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoortse musea organiseren spectaculaire Museumnachtloterij

Als onderdeel van de Museumnacht op zaterdag 28 augustus, organiseren Museum Flehite, Kunsthal KAdE en het Mondriaanhuis een loterij waarmee tien bijzondere, gekke, spectaculaire belevingen te winnen zijn. Voor bijna niet maak je bijvoorbeeld kans op het winnen van een VIP arrangement op het eindfeest (met eigen beveiliger), een serenade door Trio C tot de Derde, een siësta in Mondriaan's Parijse Atelier, of een nachtelijke rondwandeling in Museum Flehite.

De trekking vindt plaats tijdens de museumnacht om 22 uur in Museum Flehite. Een lot kost slechts ¤ 2, 3 loten voor ¤ 5. De lotenverkoop is inmiddels gestart en er is slechts een beperkt aantal loten te koop dus wees er snel bij! Loten zijn te koop aan de balies van de deelnemende musea en via www.museumnachtamersfoort2010.nl.

De loterij geeft bezoekers een kans om de musea op unieke wijze te beleven. Zo stelt Museum Flehite voor deze loterij speciaal voor een familie haar deuren 's nachts open: een privé rondleiding met zaklampen door een doodstil museum. In het Mondriaanhuis kun je voor een keer doen alsof Mondriaan's Atelier van jou is en mag je een dutje doen in het bed van Mondriaan. En bij Kunsthal KAdE mag je als eerste de schop zetten in de leeuwen zandsculptuur van Tom Claassen, wanneer deze na sluiting van de tentoonstelling op zondag 29 augustus moet worden afgebroken. Dat is wel een heel bijzondere zandbak om in te spelen!

Naast de musea stellen ook een aantal bedrijven en instellingen een beleving ter beschikking. Zo maak je kans op een ballonvaart, aangeboden door ballonvaartbedrijf van Manen, een nachtelijke rondleiding door Dierentuin Amersfoort, een zinderend diner bij restaurant marisquería Delarosa, een serenade door Trio C tot de Derde en een hotelovernachting bij NH Hotels.

De trekking van de meest bijzondere loterij van het jaar is een evenement op zich. In de imposante voorzitterszaal van Museum Flehite verzorgen multi-kunstenaars Jelle de Bruijn en Ron Jagers de trekking op geheel eigen wijze. Onder leiding van een notaris natuurlijk.. Jelle de Bruijn (de Spullenmannen, Stille Fanfare) en Ron Jagers (Stadsgalerij, Stille Fanfare, Kunstlimo) zullen er een onvergetelijke trekking van maken.

De loterij is slechts één onderdeel van het programma dat de Amersfoortse musea op zaterdag 28 augustus georganiseerd hebben. Met extra veel kunst, muziek, een graffiti showcase, illegale bingo, videoperformance en nog veel meer. Op www.museumnachtamersfoort2010.nl is het hele programma te vinden.

/////////// einde bericht ////////////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilona de Kraker i.dekraker@museumflehite.nl of Katjuscha Otte (projectleider Museumnacht) op T 06 21 560 979 of katjuscha@otteplusvermeulen.nl

////// Einde bericht //////

Rabobank Amersfoort en omstreken is hoofdsponsor van Museum Flehite

De volgende bedrijven en particulieren ondersteunen Museum Flehite: Hoofdsponsor: Rabobank Amersfoort en omstreken
Zaalpartners: De Alliantie, Familie Van 't Eind, Pot verhuizingen / logistiek, Regardz, Reproka Visuele Communicatie, ROC ASA, Smink Afvalverwerking BV, Welkenhuijsen Kunstmakelaardij, Wolter & Dros, Van Zwol Wijntjes.
Sponsors: Adviesbureau Haver Droeze, De Amersfoortse Verzekeringen, Cees Kamerbeek Fonds, Dierenpark Amersfoort, Enbiun, Gilde Amersfoort, Jonkman Klinkhamer architecten, Keistad mobiele wanden, Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, Parthos BV, Real Estate Communication, Reproka Visuele Communicatie, Ristorante San Giorgio, Stadsherstel Amersfoort, Sterk Decoratie, Van Dijk Epe, Van Olst & Van Veen schilders, Velhuizen Beens Van de Castel notarissen, Technica ICT, Uitgeverij Bekking, Waterlijn.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het beheer en behoud van Amersfoorts cultureel erfgoed en aan onze tentoonstellingen over kunst en cultuur, gerelateerd aan Amersfoort? Neem dan contact op met Onno Maurer, hoofd en conservator, o.maurer@museumflehite.nl, T 033 - 247 11 05.