Ingezonden persbericht



MUSEUMNACHT AMERSFOORT
28 AUGUSTUS vanaf 20:00 uur

AMERSFOORT IN C
Lieve Vrouwekerkhof 13
3811 BS Amersfoort


Museumnacht Amersfoort 2010
Zaterdag 28 augustus, 20.00-02.00 uur

Na het succes van vorig jaar, organiseert Amersfoort in C dit jaar weer een Museumnacht. Op zaterdag 28 augustus openen Museum Flehite, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE van 20.00 tot 0.00 uur de deuren met een sprankelend programma. Een kleine greep uit het programma: Illegale bingo, Joekbox, Shantykoor Westenwind, Majazztic, Graffitishowcase, videoperformance Spakenburgse Diva's, speciale editie van de Levende Geschiedenis, documentaire De kunst van het loslaten en nog veel meer...

Van 0.00 tot 2.00 uur is er traditioneel een eindfeest in Kunsthal KAdE. De Museumnacht is gratis, kaarten voor het eindfeest kosten ¤ 7,50. Als onderdeel van de Museumnacht is er een spectaculaire loterij met gekke, bijzondere prijzen. Alle informatie over het programma en de loterij is te vinden op www.museumnachtamersfoort2010.nl.

Programma Museumnacht 2010
De Museumnacht heeft een boordevol programma met kunst, muziek, zang en dans. Ieder museum heeft een eigen thema, passend bij de lopende tentoonstellingen: Knus in Museum Flehite, Jazzy Futuristic in het Mondriaanhuis en Urban Jungle in Kunsthal KAdE.

De tentoonstelling De (burge)meester verzamelt, die in Museum Flehite te zien is, laat werk uit twee privé-collecties zien. Kunst die normaal gesproken boven de bank hangt. Museum Flehite bouwt het huiskamer gevoel na met een knusse kelder. Kom lekker in de banken hangen, geniet van een drankje, van muziek van de Joekbox, oud-hollandse spelletjes, Illegale bingo, de Spakenburgse Diva's en Shantykoor Westenwind. Het Mondriaanhuis is de brug tussen verleden en toekomst. Mondriaan verkocht weinig tijdens zijn leven, maar schreef al dat hij later wereldberoemd zou worden. Dat is uitgekomen. Handlezeres Marisha kan vertellen of er ook voor jou wereldfaam is weggelegd. Er is opzwepende jazzmuziek (ooit zeer futuristisch) om lekker op te dansen of om even terug te gaan in de tijd. Wie meer wil weten over Mondriaan kan een rondleiding volgen.

Graffiti showcase en Urban Glam party in KAdE
In Kunsthal KAdE is de spannende, rauwe sfeer van de metropool voelbaar. Net als in het werk van Tom Claassen, dat vaak in de openbare ruimte staat. Graffiti-artist Daniël van de Haterd geeft een showcase. Er is muziek, de première van de documentaire 'de Kunst van het loslaten' over kunstenaarsduo Knikov en natuurlijk het spetterende eindfeest in Urban Glam stijl.

Spectaculaire loterij
Als bijzonder onderdeel van de Museumnacht, organiseren Museum Flehite, Kunsthal KAdE en het Mondriaanhuis een loterij waarmee tien gekke, spectaculaire belevingen te winnen zijn. Zo kun je kans maken op een ballonvaart, het winnen van een VIP -arrangement op het eindfeest (met eigen beveiliger), een serenade door Trio C tot de Derde of een nachtwandeling in Dierenpark Amersfoort. Een lot kost slechts ¤ 2! en 3 loten voor ¤ 5. De lotenverkoop is inmiddels gestart, er is slechts een beperkt aantal loten te koop dus wees er snel bij! Loten zijn te koop aan de balie van de deelnemende musea en via www.museumnachtamersfoort2010.nl. De trekking vindt plaats tijdens de Museumnacht om 22.00 uur in Museum Flehite.

/////// einde bericht ////////