Gemeente Gaasterlân-Sleat


Wat eet en beweeg ik-bus in Balk

Wat eet en beweeg-ik bus
Hoe eet en beweeg jij? Test jezelf in de Wat eet en beweeg ik-bus die op zaterdag 28 augustus 2010 in Balk staat. Je krijgt in de bus tips op maat over jouw eigen eet- en beweeggedrag, maar ook buiten de bus is veel te doen!

Wat is de Wat eet en beweeg ik-bus?

Iedereen staat wel eens op een weegschaal of laat zijn of haar bloeddruk meten. Maar weet je ook of er in jouw eet- en beweeggewoontes verbeteringen te behalen zijn? In de Wat eet en beweeg ik-bus kom je daar achter. Via een touchscreen beantwoord je tien vragen over eten en bewegen en krijg je een persoonlijk advies mee naar huis. Daarna kun je in de bus op de fiets stappen. Tijdens het fietsen bekijk je tips die op jouw situatie zijn afgestemd en kun je zien hoe lang je moet fietsen om bijvoorbeeld een zakje chips weer te verbranden.

Win de quiz!

Buiten de bus kun je meedoen met de gezond verstand quiz en mooie prijzen winnen! Verder kun je gezonde gerechten proeven of kijken naar beweegdemonstraties van Dance Addicted. Ook zijn er een aantal stands met informatie over beweegmogelijkheden en gezonde voeding. Zo is er tussen 10.00 en 13.00 uur een diëtiste van LIV voeding- en leefstijladvies aanwezig om al je vragen over voeding te beantwoorden. Daarnaast zijn er professionele fysio- en manuele therapeuten aanwezig om informatie en advies te geven. Ook kunt u het uitgebreide sport- en gezondheidsaanbod van de gemeente bekijken.

Campagne Gaasterlân-Sleat beweegt 30 minuten

De "Wat eet en beweeg ik" bus is ontwikkeld door het Voedingscentrum en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) vanuit de landelijke campagnes De Schijf van Vijf en 30minutenbewegen. Door deze bus naar Balk te halen, geeft de gemeente tevens het startschot voor de lokale campagne "Gaasterlân-Sleat beweegt 30 minuten". Met deze campagne wil de gemeente de inwoners op een leuke en actieve manier bewust maken van het belang van elke dag bewegen en gezond eten. Om 10.00 uur wordt de "Wat eet en beweeg ik" bus officieel geopend door burgemeester Hoornstra. Aansluitend gaat de burgemeester als eerste bezoeker de eet- en beweegtest doen

Kom ook!

De Wat eet en beweeg ik-bus staat op zaterdag 28 augustus 2010 van 10.00 - 15.00 uur in de Dubbelstraat in Balk (tegenover het gemeentehuis). Je bent natuurlijk van harte welkom om langs te komen!