Ingezonden persbericht


Beleef een magisch half uur op de Toneelmakerijboot! Onze passagiers vonden onze theaterboot dé attractie van de Uitmarkt 2009. Tijdens het Uitmarkt weekend 2010 vaart de Toneelmakerijboot weer uit! Stap op bij de steiger van de Blue Boat Company, Stadshouderskade 30 in Amsterdam, vlakbij het Leidseplein en Rijksmuseum.

Koop alvast kaarten met speciale Uitmarkt korting bij de Toneelmakerij steiger voor Fanny en Alexander (8+) in de Amsterdamse Schouwburg!

Human Cargo bezet het Rozentheater van nok tot kelder Human Cargo wordt gemaakt met ruim 30 studenten van de Regie Opleiding en de Toneelschool&Kleinkunstacademie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten én de studenten Theater Vormgeving van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

De toeschouwer komt in een theatrale reportage terecht over de chaos van vluchten; opvangkampen met hekken, prikkeldraad en dozen. Het publiek trekt in kleine groepen door een wereld van koffers, bedden en verhalen. Over mensen die definitief zijn gestrand tussen vroeger en morgen. Lees meer over Human Cargo in het interview met artistiek leider en regisseur Liesbeth Coltof.

Nieuwe tekst van Roel Adam in regie van Daniël van Klaveren Over een meisje dat zichzelf helemaal opnieuw wil uitvinden in de echte en virtuele wereld.Het publiek zit bij NO MANS LAND dicht op de huid van de acteurs. Door videoprojectie en muziek worden we deelgenoot van Maantjes reis.

TONEELMAKERIJBOOT UITMARKT
28 en 29 aug, aanlegsteiger Blue Boat Company, Stadhouderskade 30 Amsterdam afvaart: 12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 en 16.00 uur.

HUMAN CARGO (15+)
Te zien in Amsterdam
23 sep tm 8 okt Rozentheater

NO MANS LAND (12+)
Te zien in Amsterdam
3, 29, 30 nov en 2 en 3 dec Jeugdtheater de Krakeling 9 tm 13 nov Rozentheater

de Toneelmakerij
Lauriergracht 99 c
1016 RJ Amsterdam
020 - 522 60 70
www.toneelmakerij.nl