Nederlandse Publieke Omroep

Publieke Omroep luidt culturele seizoen in op de Uitmarkt

De Publieke Omroep is dit jaar sterk vertegenwoordigd op de Amsterdamse Uitmarkt. Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus komen de AVRO, NPS en het digitale themakanaal Cultura24 met aantal live-registraties en radio- en televisieprogramma's vanaf de Uitmarkt. Daarbij maakt de Publieke Omroep met een eigen podium voor het eerst deel uit van de Uitmarkt-programmering.

Het Publieke Omroep-podium is te vinden op het Museumplein en brengt een kleine dwarsdoorsnede van wat de Publieke Omroep aan cultuur in huis heeft.

Publieke Omroep-podium
Op vrijdagavond na de Uitmarkt-opening draait 3FM-DJ Paul Rabbering zijn fijnste muziek. Voor de theaterliefhebber speelt acteur Porgy Franssen op zaterdag in zijn `Masterclass Acteren' scènes op verzoek van het publiek.
Steef Kuipers en Sherill Samsom draaien later die dag hun favoriete soul- en jazzplaten uit de Zwarte Lijst van Radio 6. Op zondag wordt ruimte gemaakt voor een klassieke muzieklunch met masterclass door Dieuwertje Blok en Hans van den Boom, gevolgd door een poëziewedstrijd onder leiding van Tsead Bruinja. Daarna is er aandacht voor 50 Jaar Musical én popmuziek met een verrassingsevenement rond Radio 2.

Uitmarkt op radio en tv
Ook op radio en TV komen verschillende programma's live vanaf de Uitmarkt. Naast de traditionele registraties van een aantal optredens op het hoofdpodium waaronder de opening (NPS) en natuurlijk de Musical Sing-a-long (AVRO), brengen AVRO, NPS en Cultura24 live een aantal programma's. Opium (AVRO), Kunststof TV (NPS), NPS Podium en Knetterende Letteren (Cultura24) komen met speciale Uitmarkt-edities. Ook Radio 4 (dat met gasten en muziek onder andere vooruitblikt naar het nieuwe seizoen) en Radio 6 (Weekend Winfried) zenden dit weekend live uit vanuit de Uitmarkt-studio.
Het openingsweekend van het culturele seizoen wordt afgesloten met Kunststof TV vanuit het DeLaMar Theater en de musical Sing-a-long (AVRO) op het hoofdpodium.

In het totale programma-aanbod van de Publieke Omroep is kunst en cultuur een speerpunt. Omroepen als de NPS, AVRO en de VPRO besteden veel aandacht aan theatervoorstellingen, drama, films en documentaires rondom dit genre. Door in evenementen en festivals als de Uitmarkt te investeren wil de Publieke Omroep de culturele sector in Nederland een impuls geven.

De volledige programmering van de Publieke Omroep rond de Uitmarkt is te vinden op www.publiekeomroep.nl/uitmarkt. Vanaf deze site zijn ook de live-uitzendingen vanuit de studio op de Uitmarkt en de camera vanuit de regiewagen rechtstreeks te volgen.